Comunitat Valenciana

Les denúncies per violència de gènere cauen a la Comunitat un 15% en el segon trimestre del 2020

  • El nombre de víctimes comptabilitzat es va reduir durant el segon trimestre un 17,3%.
Performance sobre violència de gènere a Alacant, en imatge d'arxiu
Performance sobre violència de gènere a Alacant, en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Performance sobre violència de gènere a Alacant, en imatge d'arxiu

Els jutjats amb competències en violència sobre la dona (JVM) de la Comunitat Valenciana van rebre durant el segon trimestre d'enguany, el més afectat per la pandèmia de Covid-19 i la declaració de l'estat d'alarma, un total de 4.958 denúncies, un 15,2% menys que les 5.850 registrades en el mateix període del 2019.

Igual que va ocórrer en el primer trimestre del 2020, entre abril i juny es van produir disminucions en pràcticament tots els indicadors utilitzats per a mesurar la violència masclista, malgrat que l'activitat judicial en aquesta matèria mai va estar paralitzada en no veure's afectada per la suspensió de terminis processals i ser declarada un servici essencial.

Així ho reflecteixen les estadístiques fetes públiques hui per l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). La seua presidenta, Ángeles Carmona, considera que eixes dades evidencien "de forma palpable les dificultats afegides" que han tingut les perjudicades per a denunciar els seus agressors durant el confinament motivat per la crisi del coronavirus.

Així, el nombre de víctimes comptabilitzat en els jutjats de València, Castelló i Alacant es va reduir durant el segon trimestre un 17,3%, en situar-se en 4.510, davant de les 5.456 registrades un any abans.

En qualsevol cas, la Comunitat Valenciana segueix presentant una de les majors taxes de víctimes per cada 10.000 dones a Espanya: 17,6, quan la mitjana nacional se situa en 13,8. Solament la superen Balears (23), Canàries (19,6) i Múrcia (18,3).

De les 4.510 víctimes comptabilitzades aquest segon trimestre, 2.851, el 63,2%, eren espanyoles, i les 1.651, un 36,8%, estrangeres. No obstant açò, el nombre de renúncies, com es denomina a aquells casos en els quals les perjudicades s'acullen a la dispensa de declarar com a testimonis contra els seus presumptes maltractadors, va caure en aquest període un 24,7%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento