Comunitat Valenciana

Atur.- Generalitat creu que les dades "reflecteixen una sensible millorança" malgrat l'impacte de l'emergència sanitària

La directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones, ha valorat les xifres d'atur registrat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia i que revelen una disminució de 3.344 persones al setembre, la qual cosa suposa un 0,76% menys que a l'agost. Per a Briones, aquestes xifres "constaten una sensible millora de la situació respecte dels últims mesos, encara que l'impacte de l'emergència sanitària de la Covid-19 continua sent molt important".

Així, segons ha desgranat la directora general en un comunicat, la valenciana és "la tercera autonomia de l'Estat amb major reducció de la desocupació en termes absoluts" i la reducció percentual se situa, també, per sobre de la mitjana en termes relatius (-0,76% Comunitat Valenciana, -0,69% Espanya).

Briones ha destacat que "conscients d'aquesta situació, des de la Conselleria d'Economia Sostenible i Labora s'està realitzant un esforç sense precedents per a enfortir les polítiques actives d'ocupació".

En aquest sentit, ha indicat que, en breu, més de 3.300 persones començaran a treballar en les entitats locals gràcies al pla extraordinari d'ocupació Covid-19. Així mateix, ha subratllat les ajudes de 150 euros a les persones amb rendes baixes afectades pels ERTO o els prop de 60 milions que s'han destinat a les persones treballadores autònomes.

Finalment, Briones ha recordat la "pilota d'oxigen que ha suposat saber que el Govern ha pactat amb els agents socials la pròrroga dels ERTO, la qual cosa va a generar una mica de tranquil·litat a moltes valencianes i valencians que es troben en eixa situació".

"Aquesta mateixa setmana hem rebut també la notícia que la Comunitat Valenciana rebrà 110 milions d'euros per a poder dedicar-los a realitzar accions de formació professional per a l'ocupació", ha afegit Rocío Briones, que ha informat que aquests diners garanteixen que Labora puga dur a terme tots els programes d'ocupació que tenia programats perquè les persones aturades tinguen més i millors opcions d'ingressar en el mercat laboral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento