Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València trasllada a Fiscalia cobraments fraudulents per fer gestions del padró

  • L'estafa es realitzava mitjançant una pàgina web "en aparença oficial", com va alertar una ciutadana.
  • El consistori només realitza aquestes accions "per vies oficials i totalment gratis", recorda l'edil Borja Sanjuán.
Imatge de l'Ajuntament de València.
Imatge de l'Ajuntament de València.
AJUNTAMENT
Imatge de l'Ajuntament de València.

L'Ajuntament de València, per mitjà de la seua assessoria jurídica, ha traslladat a la Fiscalia l'existència de cobraments fraudulents, per part d'una pàgina web externa al consistori, per a tramitar gestions relacionades amb el padró municipal, com ha anunciat aquest dijous el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán.

L'edil ha oferit una roda de premsa per a donar a conéixer aquest "frau" i la decisió de posar-ho en coneixement del ministeri públic i ha destacat que "l'Ajuntament de València no cobra les gestions del padró municipal" i ha afirmat que aquestes es fan "solament per mitjà de la seua seu electrònica".

"Aquest tràmit electrònic és gratuït", ha insistit, alhora que ha apuntat que si es realitza de manera "presencial, amb cita prèvia, també és gratis". Així mateix, ha exposat que "no hi ha cap empresa, pàgina web o tercer que puga substituir l'Ajuntament en aquest tràmit" que es duu a terme "solament per vies oficials i totalment gratis". "L'Ajuntament no col·labora amb tercers", ha agregat.

Borja Sanjuán ha explicat que el consistori va tindre coneixement d'aquest "frau" després de la telefonada d'una ciutadana que va comunicar que "en intentar realitzar un tràmit del padró de forma electrònica va accedir a una web, en aparença oficial, mitjançant la qual se li demanaven 40 euros per a eixa gestió". L'edil ha precisat que aquesta dona va abonar eixa quantitat i es va quedar sense ella i sense la gestió, la qual "mai es va realitzar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento