Comunitat Valenciana

Vila-real commemora aquest dissabte els 88 anys de les 'Normes de Castelló' amb el lema 'Desconfina el valencià'

Vila-real prendrà aquest dissabte el relleu del Grau en els actes commemoratius dels 88 anys de les 'Normes de Castelló', organitzats com cada any des del 2011 per la plataforma unitària Castelló per la Llengua.
Cartell anunciador de l'acte
Cartell anunciador de l'acte
CASTELLÓ PER LA LLENGUA
Cartell anunciador de l'acte

Segons ha explicat la plataforma en un comunicat, la pandèmia global no ha de parar la defensa i la promoció del valencià com a llengua comuna i punt de trobada de la societat valenciana, per la qual cosa els organitzadors afronten la commemoració convidant els valencians a "desconfinar el valencià".

L'acte d'aquest dissabte és el segon de la sèrie d'activitats reivindicatives i festives previstes. "La situació de pandèmia i la necessitat de reduir els aforaments ens han fet replantejar el format de la commemoració", ha assegurat la presidenta de la plataforma, Maria Nebot, la qual ha indicat que han apostat per estendre els actes en el calendari, en lloc de centrar-los tots al desembre, i descentralitzar-los "per a facilitar l'assistència i evitar aglomeracions".

A més dels actes del Grau del cap de setmana passat i del de Vila-real aquest dissabte, es preveuen dos actes més a Castelló, sempre que la situació sanitària no ho desaconselle. "Totes les activitats convocades comptaran amb protocols anti-COVID-19 i les màximes mesures per a garantir la seguretat dels assistents", ha subratllat Nebot.

L'acte de Vila-real s'iniciarà a les 11.30 hores amb una mostra de cultura popular amb la participació del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull i de la Colla Gegantera de Vila-real. A les 12.00 hores, tindrà lloc l'entrega dels Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla, en col·laboració amb l'AC El Guitarró. A les 12.30 hores, un parlament commemoratiu de les 'Normes' precedirà al concert de Vienna amb el qual es clausurarà la jornada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento