Comunitat Valenciana

La Generalitat presenta el Govern central l'equiparació de la renda d'inclusió amb el salari mínim per a prostitutes

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha presentat aquest dijous a la ministra del ram, Irene Montero, l'ampliació a partir del 2021 de les quanties de la renda valenciana d'inclusió per a dones prostituïdes i víctimes d'explotació sexual fins a la seua equiparació amb el salari mínim, uns 320 euros més.
Reunió telemàtica d'Oltra amb la ministra Irene Montero
Reunió telemàtica d'Oltra amb la ministra Irene Montero
GVA
Reunió telemàtica d'Oltra amb la ministra Irene Montero

En una reunió per videoconferència, Oltra ha explicat la mesura que va anunciar aquest dimecres amb motiu del dia internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de persones.

L'objectiu és que les dones prostituïdes puguen eixir de la prostitució per mitjà d'un itinerari i d'una prestació més elevada quan demanen la renda d'inclusió. "Volem treballar amb elles en un projecte de vida independent, alternatiu i digne que qualsevol dona es mereix", ha defès la titular de Polítiques Inclusives en declaracions als mitjans.

Sota aquest prisma, ha traslladat a la ministra la línia de la Generalitat de lluita contra les violències masclistes, "no solament la violència de gènere", sinó totes les que arreplega el Conveni d'Istanbul: agressions sexuals, explotació sexual o prostitució com a forma d'exercir la violència contra les dones.

Oltra ha destacat les més de 9.000 dones assistides en els Centres Dona 24 hores de la Comunitat Valenciana durant el 2020, així com les 6.000 atencions en els Centres Dona Rural de caràcter itinerant, ja que els treballadors es desplacen on estan les víctimes de violència masclista.

MÉS PRESTIGI PER A LES QUI CUIDEN

Un altre dels eixos que ha presentat la ministra és la necessitat d'abordar el paper i la consideració de les cures en la societat, després que "les persones que cuiden de persones s'hagen revelat com a imprescindibles en la pandèmia".

Són majoritàriament dones i "generen tota una economia: criar, cuidar i curar". "Es pot parar el món, però mai deixem de cuidar", ha exclamat Oltra amb la intenció de posar-ho en valor i en el centre de la vida i l'economia, "no de manera perifèrica".

Per contra, ha lamentat que la major part d'aquests treballs que realitzen les dones "no tenen ni la remuneració ni el prestigi quan són essencials, mentre altres coses que són accessòries tenen més consideració".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento