Comunitat Valenciana

CSIF avisa del "col·lapse" en oficines de la Seguretat Social de València per a la tramitació de l'IMV

  • El sindicat considera "insuficient" la dotació de personal destinada a aquesta tasca.
  • L'entitat denuncia que l'Institut ha perdut 74 treballadors en els últims cinc anys a la província.
Una seu de l'Institut Nacional de la Seguretat Social
Una seu de l'Institut Nacional de la Seguretat Social
Eduardo Sanz - Europa Press
Una seu de l'Institut Nacional de la Seguretat Social

El sindicat CSIF ha advertit aquest dimarts del "col·lapse" que s'està produint en les oficines de la Seguretat Social en la tramitació de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) en la província de València a causa de l'acumulació d'expedients i a la "insuficient" dotació de personal.

La central sindical ha explicat en un comunicat que la xifra aconsegueix ja les 48.000 sol·licituds a nivell provincial mentre que ha denunciat que el nombre d'empleats públics descendeix per la falta de cobertura de vacants.

Segons CSIF, la situació "està arribant a l'extrem que des de la presentació d'alguns expedients ja han transcorregut tres mesos sense que hagen pogut tramitar-se a causa de la saturació del servici" el que, en la pràctica, "suposaria denegació per silenci administratiu".

CSIF ha detallat que la plantilla de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) en la província de València ha perdut 74 treballadors en els últims cinc anys, en la major part dels casos perquè s'han jubilat i no han sigut cobertes les seues places.

En aquest context, "amb una plantilla escassa i envellida per falta d'oferta pública d'ocupació, s'ha produït l'increment de la càrrega de treball", ha exposat, per a advertir que la sobrecàrrega augmentarà "previsiblement" a causa de la continuació de les jubilacions i al fet que els expedients s'acumulen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento