Quasi tots els serveis i taxes s’apugen per damunt l’IPC

  • El que més augmenta és l'aigua, amb un 8,2%.
  • El transport públic costarà un 4,7% més.
  • Només dóna un respir el gas natural, que serà un 3,6% més barat.
Llum, aigua, taxi, metro, autobús, ferrocarril, zona blava, zona verda, grua, telèfon, residus... Gairebé tots els serveis i taxes s'apujaran el 2009 per sobre de la inflació (en alguns casos, molt).
Només se'n salva el gas natural. En el podi dels que més s'encareixen hi ha l'aigua, la T-10 i el taxi.

Caldrà anar amb compte quan s'obri l'aixeta. Després de les restriccions per la sequera, cada litre valdrà des del gener un 8,3% més a tota l'àrea metropolitana de Barcelona. És el preu del nou filtre de la potabilitzadora de Sant Joan Despí que ha de millorar la qualitat de l'aigua.

Aquest increment serà quatre cops superior a la inflació, que s'espera que acabi l'any entorn al 2%. El títol de transport més usat s'apujarà d'un 6,9%. La T-10 d'una zona serà mig euro més car: ara costa 7,20 euros i al gener, 7,70 euros. Els que ja han aplicat les noves tarifes (més cares) són els taxistes.

Des del 13 de desembre una carrera surt de mitjana un 6,2% més cara. S'haurà de pagar un mínim per anar a l'aeroport i la baixada de bandera arriba als dos euros.

El nou any només permetrà donar una petita alegria quant al gas natural de consum domèstic. Es pagarà un 3,62% menys, amb un estalvi mitjà d'1,5 euros al mes per cada domicili.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento