Els conductors de bus fan dimarts una aturada de protesta de cinc hores

  • La vaga serà d´11 a 16 h contra la reducció de l´oferta i pel conveni collectiu.
  • Els serveis mínims són del 25% només en 11 línies.

Els conductors d´autobús de TMB faran dimarts una aturada de 5 hores (d´11 a 16 h) per protestar per la reducció d´un 5% del servei de bus des del 15 de setembre, segons el Comitè de Conveni.

L´oferta és semblant a la de la temporada de tardor-hivern de l´any anterior
El departament de Treball ha emès una ordre amb els
serveis mínims, que estableix que, mentre es faci l´aturada, ha de funcionar com a mínim el
25% del servei habitual, amb almenys un vehicle per línia, en 11 línies que cobreixen àrees sense transport alternatiu.

Els busos amb serveis mínims són: 9 (Pl. Catalunya - Pg. Zona Franca); 11 (Trinitat Vella - Roquetes); 21 (Parallel - El Prat); 24 (Parallel - Carmel); 63 (Pl. Universitat - Sant Just); 65 (Pl. Espanya - El Prat); 92 (Gràcia - Pg. Marítim); 95 (Almeda - Fontsanta); 109 (Estació de Sants - Pol. Zona Franca); 157 (Pg. Marítim - Sant Joan Despí), i 193 (Parc de Montjuïc).

El Comitè de Conveni també organitza l´aturada perquè "no s´ha avançat gens» en la negociació del nou conveni collectiu en els darrers sis mesos, després que hi haguessin les últimes vagues. En el rerefons de la protesta també hi ha els dos expedients laborals oberts per l´empresa contra dos sindicalistes de la CGT.

No hi hagut reducció del servei ni vulneració del conveni collectiu vigent

L´aturada dels busos arriba en plena època de compres nadalenques, cosa que obligarà als usuaris a buscar transports alternatius. Es recomana el metro. TMB assegura que "no hi hagut reducció del servei ni vulneració del conveni collectiu vigent".

Segons l´empresa, "l´oferta és semblant a la de la temporada de tardor-hivern de l´any anterior, amb els lògics ajustos per variacions d´itineraris i per l´evolució de la demanda". La comparació anualitzada entre tots dos anys dóna un increment del 5,93% en hores de servei, del 5,5% en quilòmetres realitzats i del 4,95% en nombre de conductors.

A més, TMB sosté que "garanteix l´estabilitat laboral de la plantilla, l´actualització dels salaris segons l´IPC, dos dies de descans setmanals per als conductors i per a tots els empleats, el manteniment de la possibilitat de jubilar-se als 60 anys sense pèrdua de drets i la creació d´un mínim de 350 nous llocs de treball en els pròxims cinc anys, entre d´altres millores".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento