Comunitat Valenciana

Coronavirus.- La Generalitat veu preocupants les dades de Madrid i demana limitar els desplaçaments en tota Espanya

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha lamentat les xifres "preocupants" del coronavirus a Madrid i ha cridat a limitar els desplaçaments en tota Espanya, no només cap a aquesta comunitat.
Veïns passegen al costat del metre de Puente de Vallecas, a Madrid
Veïns passegen al costat del metre de Puente de Vallecas, a Madrid
Eduardo Parra - Europa Press
Veïns passegen al costat del metre de Puente de Vallecas, a Madrid

Però "per descomptat, la Generalitat està preocupada i ocupada en la gestió pròpia de la pandèmia, en la nostra casa, més que per clavar-li el dit en l'ull al veí", ha remarcat a preguntes dels periodistes en la seua compareixença dels divendres.

Oltra s'ha mostrat segura que el govern d'Isabel Díaz Ayuso està preocupat davant l'"afectació molt gran" entre els madrilenys, encara que creu que "sempre hi ha una sobreexposició de notícies de Madrid".

S'ha preguntat si transcendiria tant si passara el mateix a La Rioja i ha confiat en el compromís de Pedro Sánchez de prendre cartes en l'assumpte, però "no només per a salvaguardar la salut de Madrid, que ja tenen prou, sinó de la resta" d'Espanya.

També ha recordat que la Conselleria de Sanitat va restringir la mobilitat quan es "va disparar" el contagi comunitari i no ha volgut entrar en si Madrid farà el mateix. Al seu juí, toca intentar tindre "una mica menys" de vida social encara que siga complicat per a tots.

PCR EN COL·LEGIS

D'altra banda, preguntada per la possibilitat d'accelerar les PCR en centres educatius, ha indicat que la Conselleria de Sanitat treballa en açò perquè "tothom vol que, si la prova pot estar en 15 minuts, no estiga en tres dies".

"Òbviament, esperem que puguem donar els resultats al més prompte possible perquè té un efecte tranquil·litzador per a evitar confinaments innecessaris", ha defès, i ha remarcat que va ser una cosa que va exposar el conseller d'Educació, Vicent Marzà -també de Compromís- en ser preguntat en una entrevista.

Sobre les infermeres escolars, ha assegurat desconéixer "quals són les causes per les quals la Conselleria de Sanitat pot recomanar la suspensió d'aquest servici". "Estic especulant, però podria estar relacionat amb la necessitat de personal sanitari en aquest moment de pandèmia", ha aventurat.

OLTRA, DISPOSADA A MITJANÇAR EN LA VAGA DELS MIR

I davant la vaga indefinida dels MIR, Oltra ha confiat que "molt prompte" hi haurà un acord amb la Conselleria de Sanitat, a més de recordar que es va reunir amb els representants del comité: "Sempre estic disposada a ajudar i a mitjançar com a responsable de Política Social", ja que les peticions dels residents valencians tenen a veure amb la conciliació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento