Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Naix la Plaça del Coronavirus a València per a conscienciar de la "desgràcia" de no cuidar la ciència

València ha estrenat aquest dijous la Plaça del Coronavirus com a enclavament simbòlic i temporal per a conscienciar de la "desgràcia" que suposa no cuidar la ciència, la investigació i l'emprenedoria ara més que mai.
Plaza del Coronavirus
Plaza del Coronavirus
EUROPA PRESS
Plaza del Coronavirus

Aquesta iniciativa, impulsada per la Fundació Premis Rei Jaume I (FPRJ) i l'Ajuntament, canvia durant uns mesos el nom de la plaça Doctor Collado com un advertiment que "si no donem suport a la investigació, en lloc de places per a científics tindrem places per al coronavirus".

La Plaça del Coronavirus ja té la seua placa en aquesta zona del casc antic de València, al costat del Mercat Central, encara que els veïns i fallers poden estar tranquils perquè el canvi no és definitiu. "Que ningú es preocupe, no ens hem tornat bojos: canviar el nom una plaça porta un procés prou conscienció", ha remarcat el regidor d'Innovació, Carlos Galiana, després de la inauguració.

La intenció és cridar l'atenció de la ciutadania i "crear una mica de polèmica", una cosa que de moment s'ha aconseguit davant la quantitat de telefonades de preocupació a l'Ajuntament des que es va anunciar la iniciativa aquest dimecres.

Inicialment, la Plaça del Coronavirus es mantindrà amb aquest nom fins a la celebració dels Premis Rei Jaume I, sense data definitiva perquè depenen de l'agenda de Casa Reial.

Fins aleshores, el seu cartell deixarà patent la importància de "aprofitar les desgràcies que deixa la pandèmia per a donar-nos compte de la importància de visualitzar aquestes àrees que a vegades ignora la societat".

PACTE D'ESTAT PER LA CIÈNCIA

Per a aconseguir-ho, els Jaume I tornaran a reclamar enguany un pacte d'Estat per la ciència a llarg termini "no a tres anys ni d'una legislatura", amb l'objectiu que "governe qui governe" hi haja una inversió digna.

"La ciència es destrueix si no es cuida", ha advertit el titular de la FPRJ després d'anys en els quals "molts científics s'han descoratjat i anat a altres països". Espanya, ha recordat, els va recuperar amb programes com les ajudes Ramón y Cajal "i després els va donar l'esquena". "Ara ja no tornen", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento