Una llegenda urbana deia que uns cruels lladres s'emportaven els gats de les ciutats per menjar-se'ls. Però a Sant Just Desvern, la desaparició d'una cinquantena de gats del carrer en només mig any ha passat de ser llegenda per convertir-se un un misteri que ara s'intenta resoldre.

Fonts municipals exposen que «s'està investigant» el fenomen
Veïns de quatre colònies de gats del municipi han sorprès una furgoneta blanca, «com la que usen les protectores que en tenen cura», enduent-se els gats «capturats amb paranys professionals».

Ho confirma una de les cuidadores i portaveu de la Plataforma Animales de Sant Just, Zarah Knebel, esgarrifada per l'espectacular merma de les colònies, de les que tenen cura diverses empreses subcontractades per l'Ajuntament del municipi, i igualment «sorpreses per la desaparició massiva» dels animals, tal com explicava Knebel.

Per ara, tot i el control que s'intenta dur a terme, han raptat 20 gats d'una sola colònia, 10 en una segona i 10 més en una tercera. N'han desaparegut altres 7 en la que menys captures hi ha hagut. Fonts municipals exposen que «s'està investigant» el fenomen. Matisen, però, que la falta de dades els dificulta enxampar els delinqüents.