La zona de Barcelona és la més perjudicada a Catalunya per la crisi. Dels 54.440 feines que s'han perdut el darrer trimestre, 20.300 corresponen a la capital i 51.300 a la regió metropolitana, segons dades de l'informe
Barcelona economia.

Els aturats són menys perquè ha baixat la població activa
Dit d'una altra manera, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf sumen el 94,2% de les feines perdudes a Catalunya, encara que la seva població suposa el 67,3% dels 7,2 milions de la població de Catalunya, segons l'Idescat.

Aquestes són les feines perdudes. Els aturats són menys perquè ha baixat la població activa (els que volen treballar, tant si ho fan com si estan a l'atur). Així, Barcelona ha registrat 5.982 aturats més en un trimestre i 26.851 la regió metropolitana.

Els menors de 25 anys són els més perjudicats a la capital. L'atur ha crescut un 18,5% en sols un trimestre. «Bona part de la destrucció del teixit industrial i de l'automòbil i components són a l'àrea metropolitana», expliquen els coordinadors de l'informe.