Comunitat Valenciana

AECC València digitalitza la seua qüestació però instal·larà 30 taules petitòries "de manera simbòlica"

  • L'esdeveniment se celebrarà el pròxim 23 de setembre, Dia Mundial de la Investigació en Càncer.
  • Les guardioles virtuals estaran actives fins al pròxim 30 de setembre per tal que es puguen fer aportacions.
Imagen de archivo de Cuestación Anual de AECC
Imagen de archivo de Cuestación Anual de AECC
AECC
Imagen de archivo de Cuestación Anual de AECC

AECC València ha digitalitzat la seua qüestació anual, amb l'habilitació de guardioles virtuals perquè qualsevol persona puga donar suport a la lluita contra aquesta malaltia, en la crisi sanitària pel coronavirus. No obstant això, de "manera simbòlica", s'instal·laran 30 taules petitòries per la ciutat de València el pròxim 23 de setembre.

Amb això, l'Associació Espanyola Contra el Càncer de València (AECC València) eixirà, un any més, amb les guardioles verdes, encara que "de manera diferent". L'entitat ha apostat per la digitalització de la seua campanya petitòria amb les guardioles virtuals que estaran actives fins al pròxim 30 de setembre.

Amb aquest format digital, des d'aquest dimarts qualsevol persona pot donar suport a la lluita contra el càncer sense necessitat d'eixir de casa a través d'internet, una lluita que, segons constaten des de l'associació, "s'ha accentuat en els últims mesos".

"La Covid-19 només ha fet que agreujar la vulnerabilitat dels pacients i les seues llars. A més d'incrementar els símptomes d'ansietat i estrés més d'un 30% en aquest col·lectiu, les situacions de desocupació i de pacients amb un salari igual o inferior al mínim interprofessional s'ha incrementat enmig d'un panorama d'incertesa econòmica, dominat pels ERO i ERTO", ha explicat el president d’AECC València, Tomás Trénor.

En aquesta línia, Trénor ha apel·lat a la solidaritat. "Ara més que mai és necessari adquirir consciència de 'la cara b' d'aquesta malaltia, que, a més, suma cada any en la Comunitat més de 30.000 nous diagnòstics", ha comentat.

En el marc de la celebració del Dia Mundial de la Investigació en Càncer, el pròxim dia 23 de setembre l'entitat instal·larà 30 taules petitòries per tota la ciutat de València, un nombre de taules significativament inferior a l'habitual.

"Aquesta restricció imposada per les circumstàncies ha deixat fora a molts dels nostres voluntaris, que porten anys en les taules i la lluita contra el càncer és una de les causes amb major arrelament en els seus cors. A través de les guardioles virtuals, poden involucrar-se en la recaptació i continuar avivant l'esperança dels valencians que estan bregant amb aquesta malaltia", ha afegit.

Per a ser voluntari virtual només és necessari entrar en la plataforma yoayudo.aecc.es i registrar-se. Una vegada realitzada aquesta gestió, es generarà automàticament una guardiola personalitzada, que es podrà compartir a través de xarxes socials i iniciar així la seua pròpia recaptació online.

Increment de la despesa mensual

Per a millorar l'abordatge del càncer "es requereix, prevenció, impuls en la investigació i, a més, ajuda des del moment del diagnòstic" lloc que, segons el president d’AECC València, "la gran majoria de pacients presenta un alt grau d’estrés emocional i, a nivell financer, un increment de la despesa mensual d'entre 100 i 300 euros, entre altres complicacions no sanitàries derivades del càncer".

Amb el propòsit de donar resposta a aquestes necessitats i, al mateix temps, combatre la malaltia, AECC València va destinar en 2019 un total de 5,9 milions d'euros a activitats de prevenció, suport i acompanyament i al desenvolupament de projectes científics en tumors d'alt impacte. En total s'han realitzat més de 173.500 atencions i es van invertir 1,3 milions d'euros a la investigació contra el càncer.

Entre les activitats realitzades, psicòlegs i treballadors socials d’AECC València han comptabilitzat més de 12.000 atencions a pacients i familiars. Per part seua, els voluntaris de l'entitat han sumat 32.270 visites en 2019 a 4.365 persones entre l'Hospital Clínic, l'Hospital La Fe i l'Hospital General perquè cap pacient se sentira sol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento