Comunitat Valenciana

CSI·F exigeix la negociació urgent del teletreball i la pujada salarial del 2% per a funcionaris

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) reclama a la Generalitat Valenciana la convocatòria urgent de la taula general de negociació de la funció pública valenciana per a negociar el teletreball.
Imatge de recurs de teletreball
Imatge de recurs de teletreball
REMITIDA CMUNICACIÓN JORGE ALIÓ
Imatge de recurs de teletreball

En un escrit remès aquest dilluns a l'administració, exigeix que convoque aquest òrgan per a negociar la normativa que regule el treball a distància, així com que aprove la pujada del 2% pendent d'aplicar des de gener o que detalle el material de protecció disponible.

CSI·F denuncia la falta de negociació del Consell, el qual "no ha convocat aquest fòrum al llarg de l'any" malgrat que ho va sol·licitar per escrit al febrer, maig, juny i juliol. En tot aquest temps, assegura, únicament s'ha produït una reunió informativa el 17 de juny.

Davant aquesta situació, el sindicat veu inajornable convocar amb urgència la taula general de negociació i insta la consellera d'Administració Pública, Gabriela Bravo, al fet que no postergue més aquesta reunió.

Entre les seues prioritats destaca l'abonament de l'increment del 2%, aprovat al gener a nivell estatal, una pujada que "la Comunitat Valenciana, al contrari que la majoria de la resta d'autonomies, encara no ha fet efectiva als seus treballadors".

Per tant, el seu objectiu és que el Consell ho incloga en la nòmina de setembre amb efectes retroactius. També titla d'inadmissible que la consellera "relegara a novembre" aquesta qüestió en la reunió informativa de juny.

CSI·F, paral·lelament, reivindica una negociació urgent de la normativa per a la prestació de l'activitat laboral en règim de teletreball per part del personal emprat públic de la Generalitat. De la mateixa manera, alerta de la paràlisi de les convocatòries i desenvolupament d'ofertes públiques d'ocupació (OPE) i insta a abordar aquesta situació en taula de negociació.

I reclama al Consell que aporte en aquest òrgan informació sobre els protocols davant els rebrots i l'existència de suficient material de protecció. Posa l'accent que quede garantit especialment per als sanitaris i sociosanitaris que van patir una alta taxa de contagi en els seus llocs de treball.

Finalment, insisteix en la convocatòria de la taula general de negociació I en considerar indispensable la seua celebració perquè l'administració proporcione als sindicats una visió global de les mesures de salut pública en els sectors de la Generalitat, així com dels reforços de personal previstos en tots els àmbits.

La central sindical adverteix del caràcter imprescindible d'aquests reforços urgents i necessaris en sanitat, en constatar una situació de "saturació insostenible" en atenció primària i una atenció especialitzada "paralitzada". "En no donar el Consell una resposta efectiva als problemes sanitaris del ciutadà, aquestes situacions poden derivar en la tan temuda saturació en els hospitals", alerta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento