Comunitat Valenciana

Arranca el termini de les beques per a joves que preparen oposicions de la Generalitat

  • El programa atorgarà ajudes de 500 euros al mes durant un any perquè cent joves preparen les proves per al grup A.
  • Els interessats poden inscriure's a partir d'aquest dimarts, 15 de setembre i fins al dilluns 28 de setembre.
Façana lateral del Palau de la Generalitat valenciana.
Façana lateral del Palau de la Generalitat valenciana.
EUROPA PRESS
Façana lateral del Palau de la Generalitat valenciana.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) publica aquest dilluns la segona convocatòria del 'Programa 500', que contempla beques de 500 euros al mes durant un any perquè cent joves de fins a 30 anys puguen preparar oposicions per a algun dels cossos i escales del grup A.

Com a requisit, els beneficiaris han de ser llicenciades universitaris amb una nota mínima mitjana d'un 7 en el seu expedient. Els interessats poden inscriure's a partir d'aquest dimarts, 15 de setembre, per via telemàtica fins al dilluns 28 de setembre.

En la primera convocatòria es va concedir la beca a 75 joves que optaven a presentar-se a alguna de les 1.700 places de les ofertes d'ocupació pública (OPE) corresponents al 2017, 2018 i 2019. El Consell va destinar una partida de 450.000 euros per a cobrir aquesta iniciativa, amb un total de 466 sol·licituds.

Per a la segona es va augmentar l'edat límit fins als 30 anys i es va reduir la càrrega burocràtica, doncs l'any passat cada aspirant havia d'acreditar documentalment que preparava l'oposició en una acadèmia o amb una persona reconeguda per a aquesta tasca per l'Institut Valencià d'Administració Pública (IVAP), una cosa que ara no cal.

També es va simplificar el càlcul de la puntuació dels expedients acadèmics i es va eliminar l'obligatorietat de presentar-se a la primera prova selectiva d'accés a l'ocupació pública immediatament posterior a la convocatòria.

L'objectiu del 'Programa 500' és afavorir que l'administració valenciana reclute joves qualificats per a injectar "saba nova" en la Generalitat, les plantilles de la qual estan "envellides", segons responsables de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

De fet, més del 60% del personal té més de 50 anys, solament el 15% està per sota dels 42 i només el 0,36% té menys de 30. Després de la jubilació de 1.277 persones durant la passada legislatura, la previsió és que en els pròxims quatre anys es retiraran altres 2.186 funcionaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento