Unes 283.000 famílies no pagaran el recàrrec del transport

  • Estaran exempts de l'impost els que tinguin habitatges amb un valor cadastral igual o inferior a 40.000 euros.
  • Hi haurà bonificacions del 50%.

Entre tantes informacions econòmiques negatives i l'anunci de la pujada de taxes i tarifes, almenys una bona notícia per a les butxaques: 283.000 famílies deixaran de pagar el 2009 el recàrrec metropolità del transport i s'aplicaran descomptes a les famílies nombroses. La Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) ha signat un acord amb l'Entitat del Transport Metropolità (EMT), que ahir va ser ratificat pel Ple, que estableix que els propietaris de primeres residències amb un valor cadastral inferior o igual a

40.000 euros estan exempts de pagar aquest impost.

Així mateix, s'aplicarà una reducció del 50% en la quantitat a pagar per a les famílies nombroses amb ingressos inferiors als 30.000 euros/any. El recàrrec metropolità del transport es fixa a partir de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i serveix per finançar el transport públic integrat a l'àrea metropolitana. És un impost que feia 17 anys que la CONFAVC demanava que se suprimís.

Amb l'acord s'ha deixat la porta oberta a la supressió del recàrrec, quan s'aprovi una llei per al finançament del transport, «que garanteixi la cobertura de les despeses que genera el transport», segons l'EMT.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento