Naix el Hub de comunitats energètiques locals de la Comunitat Valenciana per a impulsar el model de renovables

La patronal del sector energètic autonòmic Avaesen coordina el Hub de comunitats energètiques locals de la Comunitat Valenciana, que compta amb la participació pública de l'IVACE i de la Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, a més de la presència de la Unió de Consumidors i l'Associació d'Administradors de Finques, i amb les dos cooperatives que hui dia desenvolupen aquests projectes en l'autonomia, Sapiens Energia i Enercoop.
Energia solar
Energia solar
HUB DE COMUNIDADES ENERGÉTICAS

Junts han creat un espai comú per a impulsar les comunitats energètiques locals, on "compartir innovació, iniciatives, millorar els procediments administratius i impulsar aquest model energètic on les energies renovables prenen un protagonisme absolut municipi a municipi", assenyalen els responsables de la iniciativa en un comunicat.

Amb aquests objectius, el hub desenvoluparà accions de formació, informació, difusió i accés a finançament, liderant el moviment de les comunitats energètiques d'energies renovable a Espanya.

Les comunitats energètiques locals, expliquen, permeten l'intercanvi d'energia neta, entre ciutadans, entre comunitats de veïns, urbanitzacions, o comerços, una barata que afavoreix la sostenibilitat i l'accés a les energies netes de manera assequible.

En aquests moments hi ha quatre d'aquestes comunitats desenvolupant-se a la Comunitat Valenciana, en els municipis d'Albalat dels Sorells i de Canet d'en Berenguer, a càrrec de Sapiens Energia, i a Crevillent, a càrrec d'Enercoop; també en la pedania de Castellar Oliveral, impulsada per l'Ajuntament de València.

En les pròximes dates IVACE autoritzarà noves comunitats energètiques locals en més municipis de l'autonomia per a anar estenent aquest model participatiu, transparent i sostenible de generar energia de proximitat per a la ciutadania.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento