Comunitat Valenciana

Cultura.- El certamen 'Any Bigas Luna' incorpora la mostra de 'Comèdies Bàrbares', amb vestuari de Francis Montesinos

El Certamen Internacional 'Any Bigas Luna' incorpora l'exposició de l'obra 'Comèdies Bàrbares', amb vestuari del modista Francis Montesinos. D'aquesta manera, es commemora "la reeixida" peça teatral de l'artista i director en la qual va participar Montesinos com dissenyador del vestuari, segons han informat en un comunicat responsables de la iniciativa.
Martorell (izq) i Montesinos (dcha)
Martorell (izq) i Montesinos (dcha)
CERTAMEN
Martorell (izq) i Montesinos (dcha)

Així, han destacat que el Certamen Internacional 'Any Bigas Luna', que se celebrarà al maig de 2021, "uneix el treball de dos grans genis", en comptar també amb "el guardonat vestuari de l'obra teatral Comèdies Bàrbares, Premi a les Arts Escèniques al 2004".

Igualment, han comentat que "la famosa obra del 2003 va ser una de les últimes representacions de l'artista i director Bigas Luna" i han apuntat que "va treballar juntament amb Francis Montesinos en l'adaptació de la trilogia de Ramón del Valle-Inclán", de manera que "el reeixit modista va adaptar la seua identitat per a plasmar els trets dels personatges sota el prisma del cineasta".

El director general del certamen, Xavier Martorell, ha assenyalat que "a l'engranatge del macroesdeveniment li faltava una peça" i ha valorat que "a més de conjuminar la part cinematogràfica, artística o tecnològica, es completa ara a la perfecció amb la moda, el teatre i l'exposició de l'obra 'Comèdies Bàrbares'".

"Així, s'ha sumat aquesta peça angular per a crear el millor certamen anual amb la incorporació del modista internacional Francis Montesinos", han agregat des del certamen.

Martorell ha considerat "un privilegi posar a la disposició del públic el treball de ments privilegiades com la de tots dos genis, que mostren d'una forma única i especial la seua sensibilitat, creativitat i visió personal".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento