> Unes 76.700 famílies catalanes tenen tots els seus membres a l’atur

Unes 76.700 famílies catalanes tenen tots els seus membres a l’atur

  • La xifra es dispara un 57% en només dotze mesos.
  • Els sindicats alerten del risc real d'«exclusió social» quan perdin les prestacions per desocupació.
El problema ja és preocupant però pot complicar-se encara més. Fins a
76.700 famílies catalanes tenen tots els seus membres a l'atur. Dit d'una altra manera, en una de cada 28 llars no hi ha cap persona treballant (3,61%). Lògicament, no s'hi compten els domicilis integrats per pensionistes o jubilats.

Són dades de l'Institut Nacional d'Estadística corresponents al tercer trimestre d'enguany. Preocupa l'evolució: fa tot just un any les llars amb tots els ocupants aturats eren 48.600. En només 12 mesos la quantitat ha crescut un 57% i, en tres anys, s'ha més que duplicat (37.400 llars en aquesta situació el 2005). Darrere d'aquestes xifres hi ha el perill d'

«exclusió social». Ho alerta la secretària d'Ocupació d'UGT, Neus Munté, que considera que el pitjor està per arribar. «Molts aniran trampejant amb la prestació de l'atur, però els propers mesos alguns començaran a perdre-la. Amb zero ingressos i un munt de despeses...», comenta.

La UGT recorda que no tots els desocupats cobren. «Un de cada quatre no rep cap prestació. I anirà a més», lamenta Munté, que subratlla que la crisi s'està traduint en una gran destrucció de feines. Però no tot és negatiu. La majoria de llars tenen tots els seus membres al mercat laboral (85,6%). La xifra, però, ha baixat 4 punts des del 2005.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento