Comunitat Valenciana

Una empresa de la UMH desenvolupa fils antibacterians per a imprimir objectes reutilitzables per a zones de risc

L'empresa '3D Fils' del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d'Elx (Alacant) ha engegat una línia de filaments antibacterians per a la impressió 3D, denominada 'abFil' i certificada amb la ISO 22196, amb la qual s'ofereix la fabricació d'objectes reutilitzables en ambients sanitaris o de risc.
Un dels edificis de la UMH en el campus d'Elx.
Un dels edificis de la UMH en el campus d'Elx.
EUROPA PRESS
Un dels edificis de la UMH en el campus d'Elx.

Per a aconseguir una protecció antibacteriana en els seus filaments 'abFil', l'empresa ha utilitzat com a additiu els ions de plata. Com ha assenyalat el cap d'Operacions de l'empresa, Pablo Valero, la plata és un "excel·lent antisèptic", ja que els seus ions poden travessar membranes bacterianes i provocar en aquests bacteris distorsió cel·lular, pèrdua de viabilitat i inhibició del procés de replicació.

En un comunicat, Valero ha detallat: "Els principals avantatges de la plata com a agent antibacterià són la seua eficàcia enfront d'un ampli espectre d'agents bacterians, el seu efecte durador en el temps, la seua excel·lent compatibilitat cutània o el seu efecte pro-curació. Aquests ions són totalment segurs i innocus per a l'ésser humà i permeten que els filaments puguen ser esterilitzats amb diferents mètodes".

La línia de filaments creada per 3D Fils ha obtingut, a més, la certificació ISO 22196, que permet a l'empresa obtindre una garantia de protecció.

"Vam sotmetre els filaments de la gamma 'abFil' a controls antibacterians en un laboratori independent, obtenint un resultat de més del 99% d'eliminació bacteriana", ha subratllat Valero.

Aquests filaments ja han sigut utilitzats en diferents iniciatives com la fabricació d'ulleres de protecció, desenvolupades pel Parc Científic de la UMH, o un projecte de fabricació de mascarillas impreses en 3D.

Aquest últim ha sigut premiat per la Generalitat Valenciana en el marc d'ajudes a projectes innovadors per a frenar el Covid-19. "També, busquem que aquests filaments puguen ser utilitzats en la fabricació d'equip mèdic, encara que açò dependrà de cada camp d'aplicació i de la normativa concreta que ho regisca", ha indicat el cap d'Operacions de l'empresa del PCUMH.

Amb aquesta iniciativa, 3DFils se suma a les empreses del PCUMH que treballen dia a dia per a frenar la propagació del virus i contribuir, així, a millorar la situació actual, no solament local, sinó mundial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento