Amplien la vacunació de la grip en extendre’s el virus

  • El pitjor s'espera per a la segona quinzena de desembre.
  • El nombre de malalts es manté estable encara.
  • La injecció es pot demanar fins dilluns vinent.

La campanya de vacunació contra la grip s'estendrà fins el 15 de desembre, fins dilluns vinent, per elevar la població de risc que ha rebut la injecció. Fins ara s'han posat un 5% més de dosis, però, coincidint amb el període en què s'estén més el nombre d'afectats, Salut pretén ampliar la cobertura per als collectius de més risc:_ majors de 60 anys, embarassades o malalts crònics.

El final de la vacunació estava previst per al 30 de novembre. S'allarga 15 dies, com altres anys, tot coincidint amb la màxima activitat del virus, que s'espera per a la segona quinzena d'aquest desembre. A la demarcació de Lleida, per exemple, ahir es va reconèixer que l'hivern serà complicat. De fet, s'espera que la presència de la grip sigui virulenta i, fins i tot, es podria arribar a l'epidèmia.

Segons dades de Salut referides a la setmana passada, «l'activitat gripal a Catalunya es manté estable» encara, com també les visites als ambulatoris. També es va observar una «lleugera davallada en el nombre de visites domiciliàries». Cada any emmalalteix per la grip entre un 5% i un 20% de la població. D'altra banda, la consellera de Salut,

Marina Geli, va demanar ahir de nou la revisió de l'actual model de finançament. Es tracta de garantir més recursos per no perdre la qualitat d'un sistema que està «infrafinançat». Geli va advocar per resoldre les mancances el més aviat possible. La inversió en salut prevista per al proper 2009 és de 1.254 euros per cada català.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento