Nissan es planteja fabricar fora de Catalunya els nous vehicles per reduir costos

  • Dirigents de la companyia alerten a la Generalitat que les plantes europees ja no són competitives per la falta de flexibilitat laboral.
«Flexibilitat laboral». Adaptar la plantilla de les factories a la demanda és un factor «clau» per mantenir les plantes de Nissan a la Zona Franca i Montcada i Reixac. Així ho van fer saber ahir els directius de l´empresa al president de la Generalitat, José Montilla, a qui van reconèixer que no descarten fabricar els nous models de la firma a la Índia, Rússia i el Marroc. Montilla va visitar la fàbrica de Nissan a Oppama, prop de Tòquio. Segons el vicepresident de l´automobilística, Simon Sproule, les fàbriques de Catalunya han de «lluitar pel seu futur» sent més productives i la clau és la flexibilitat laboral. Si no milloren,la producció de nous vehicles
es traslladarà a paísos emergents. El sindicat UGT es va mostrar «sorprés» per la petició de més «flexibilitat» ja que, segons va reconèixer la pròpia empresa mesos enrere, la planta de la Zona Franca és de les més competitives d´Europa.

Montilla va visitar la central de Nissan tres dies després que la companyia, que ha acomiadat 3.000 treballadors fixos a EUA i 2.000 al Japó, pactés amb el comitè d´empresa a Catalunya un ERO temporal que afectarà 3.500 empleats. Per la seva banda, Honda i Yamaha van assegurar la seva continuïtat a Catalunya malgrat la crisi econòmica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento