Comunitat Valenciana

Troben una àmfora preromana a la platja de les Marines de Dénia

  • Els experts que han analitzat la peça asseguren que l'objecte podria datar del segle IV abans de Crist.
Momento en el que se recupera el ánfora del mar
Momento en el que se recupera el ánfora del mar
CENTRO ARQUEOLÓGICO
Momento en el que se recupera el ánfora del mar

Un aficionat al busseig va localitzar la setmana passada les restes d'un vaixell afonat en les proximitats de la costa de Dénia (Alacant), la qual cosa va permetre descobrir en la mateixa zona una àmfora que es calcula que data de l'època preromana.

La troballa es va produir a uns dos quilòmetres de la riba de la platja dels Marines i a tres metres de profunditat, segons ha informat el Centre d'Arqueologia de la Comunitat Valenciana.

Segons les dades facilitades, l'home, aficionat al busseig i al submarinisme, va fer el descobriment mentre duia a terme una immersió la setmana passada. Tot seguit va avisar a la Policia Local de Dénia i va informar el Museu Arqueològic.

Posteriorment, membres de la Policia van avisar del descobriment d'una àmfora en la mateixa àrea pel que van procedir a protegir el perímetre per a extraure la peça.

Finalment, segons han confirmat fonts del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de la Comunitat Valenciana, dijous passat es va extraure l'àmfora amb la col·laboració dels equips tècnics i humans de la Policia Local.

Segons els experts, es tracta d’"una peça excepcional donat el bon estat de conservació" i s'estima que podrien pertànyer a l'era preromana, aproximadament del segle IV abans de Crist. En concret, han detallat que es tractaria d'una àmfora de boca plana i perfil pronunciat qualificada com 'Ribera Tipo 1-3' i que possiblement s'havia utilitzat per a transportar begudes o aliments.

Tot i que l'origen encara no ha sigut determinat amb exactitud, els experts han apuntat al fet que podrien ser púnics i fins i tot haurien servit d'inspiració per als ibers.

En el moment de l'extracció els equips van realitzar una inspecció detallada del derelicte en la qual van trobar una altra àmfora de característiques similars encara que trencada i un got de ceràmica comuna, així com restes de l'antiga embarcació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento