Comunitat Valenciana

Cultura.- 'Dolor i glòria' inicia les projeccions de la Filmoteca d'Estiu en els jardins del Palau de la Música

La 'Filmoteca d'estiu' estrena la seua edició 2020 aquest divendres amb la projecció de la pel·lícula de Pedro Almodóvar 'Dolor i glòria' que forma part del cicle 'Collita de premis' que cada any recupera per als espectadors els films guanyadors en els principals premis de cinema, (Oscar, Goya, Premis Cinema Europeu o de l'Audiovisual Valencià).
Dolor i glòria, de Pedro Almodóvar, nominada als BAFTA
Dolor i glòria, de Pedro Almodóvar, nominada als BAFTA
EL DESEO
Dolor i glòria, de Pedro Almodóvar, nominada als BAFTA

La pel·lícula d'Almodóvar va rebre nombrosos premis, entre ells, el de millor pel·lícula, millor director, millor guió i millor actor i Antonio Banderas va rebre per la seua actuació el premi al millor actor en el Festival de Cannes, ha recordat la Generalitat en un comunicat. La pel·lícula es podrà veure divendres, dissabte i diumenge.

Interpretada per Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Penélope Cruz, Cecilia Roth, Leonardo Sabaraglia, Julieta Serrano i Nora Navas entre uns altres, va ser un dels grans èxits del cinema espanyol del 2019, també va ser nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa en els Oscars.

'Dolor i glòria' "narra una sèrie de retrobaments, alguns actuals i altres recordats després de dècades, d'un director de cinema en el seu ocàs. La infància, el primer amor, el segon amor, la relació amb la seua mare, amb algun actor amb qui va treballar, amb la mortalitat, amb la malaltia, entre uns altres, i recorre els seixanta, els huitanta i l'actualitat de la seua vida. I el buit immens davant la impossibilitat de seguir treballant", ha assenyalat la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento