Comunitat Valenciana

El Pla valencià de Modernització de l'FP oferirà 8.338 places més per al pròxim curs

  • El programa, dotat amb 37 milions d'euros de pressupost, acreditarà a 21.000 professionals.
  • L'objectiu és "millorar els índexs d'ocupabilitat" i que el sistema tinga "persones capacitades i formades".
Presentació del Pla de Formació Professional valenciana
Presentació del Pla de Formació Professional valenciana
GVA
Presentació del Pla de Formació Professional valenciana

El nou Pla de Formació Professional Valenciana oferirà 8.338 places més per al pròxim curs i a més, acreditarà la competència professional a 21.000 persones, la qual cosa "permetrà millorar la seua ocupabilitat".

Així s'ha destacat en la presentació d'aquest full de ruta, el qual ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig; el conseller d'Educació, Vicent Marzà; el secretari autonòmic d'Educació i FP, Miquel Soler; i el director general de Formació Professional, Manuel Gomicia. També el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro; el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez; i el secretari general de CCOO-PV, Arturo León.

Ximo Puig ha destacat que es tracta d'un pla especialment rellevant perquè la Generalitat ha aconseguit tindre el 14% del conjunt dels fons que se'n van a administrar per part de l'Estat a les comunitats autònomes". Aquesta iniciativa va a significar "un creixement exponencial de l'oferta de cicles d'FP i, sobretot, el trànsit de la requalificació i la certificació d'un treball que han fet molts treballadors i que ara pot completar-se i tindre un títol de formació reglada", ha recalcat.

En aquest sentit, el cap del Consell ha recordat que el 48% del mercat valencià no té la qualificació, per la qual cosa "cal avançar perquè tots els treballadors i treballadores valencianes tinguen eixa oportunitat de requalificació i de millorar la seua posició en el mercat de treball".

"És una gran oportunitat per a modernitzar tot el sector productiu. D'una banda, és l'oportunitat per a moltes persones que, en aquest moment, tenen dificultats en el seu propi sector productiu i ara, per mitjà d'aquesta formació professional, se'n va a fer un pas cap endavant", ha afegit.

Per la seua banda, el conseller Vicent Marzà ha asseverat que el pla, que s'iniciarà al setembre, aspira "a millorar els índexs d'ocupabilitat i les seues condicions de treball, i al fet que el conjunt del sistema productiu tinga persones capacitades i formades per a adaptar-se a aquesta transformació que necessitem per a generar més llocs de treball i de major qualitat".

"Per a açò, -ha ressaltat-, hem aconseguit mobilitzar 37 milions d'euros de forma extraordinària solament per a aquest pròxim curs, els quals aniran a parar a cinc eixos formatius especials relacionats amb la Formació Professional".

Des de la CEV, Salvador Navarro, ha qualificat el pla d'indispensable "perquè la formació professional és necessària, i més en aquests temps, també per al model productiu que tenim en la Comunitat Valenciana". "La Conselleria ha sigut capaç de portar fons i necessitem dignificar la Formació Professional", ha agregat.

El secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, ha valorat el pla perquè, en la seua opinió, "és un primer pas en l'objectiu que compartim de reconstrucció, i que va dirigit al coneixement, a la ciència i a la capacitació dels treballadors i dels empresaris per a fer que la nostra economia siga més productiva, i amb més coneixement en les noves tecnologies".

El secretari general de CCOO-PV, Arturo León, ha manifestat que la Comunitat Valenciana "ix molt bé parada pel que fa al repartiment de fons a nivell estatal, i això indica l'interés per afermar la formació professional com una forma fonamental d'aprofundir en el canvi del model productiu".

Aquest pla és una aposta coordinada entre el Ministeri d'Educació i Formació Professional i la Conselleria d'Educació que situa l'FP com a ferramenta de reconstrucció econòmica i social en l'actual context provocat per la Covid-19.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento