Descomptes i vagons de l’AVE no són accessibles per als discapacitats

  • El collectiu denuncia que no hi ha cap horari dels combois adaptats.
  • I que no poden utilitzar cap ascensor a Plaça Catalunya.
Tot i la propaganda que s'ha fet de l'AVE com a transport accessible, els usuaris amb discapacitat van denunciar ahir que, en la pràctica, els vagons no estan ben adaptats i que ni tan sols poden accedir als descomptes oferts a la resta de viatgers. I és que les persones amb mobilitat reduïda no poden adquirir els bitllets per internet, amb la qual cosa no poden accedir als descomptes de fins al 60% per la compra anticipada a l'AVE.

Així ho va denunciar ahir la Federació ECOM, integrada per més de 30 entitats de persones amb discapacitat, juntament amb el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB). Remarquen, també, que els serveis que ofereix l'AVE i que «es cataloguen com a accessibles», com ara els lavabos o el bar, són de difícil accés un cop ja dins el vagó i que no és pot pujar al tren «sense ajuda externa».

Pel que fa a Rodalies, les persones amb mobilitat reduïda, a més, disposen de trens adaptats, però a la guia específica editada per Rodalies Renfe només s'hi  detalla la freqüència de pas aproximada dels trens adaptats, els coneguts com a Civia. Per aquest motiu, el CJB demana que es puguin consultar els horaris de sortida per aquest tipus de comboi.

Renfe, però, va aclarir a 20 minutos que «la rotació dels trens és enorme» i que «no es pot preveure amb suficient antelació» quin tren farà cada recorregut, ja que alguns poden requerir manteniment, a tall d'exemple. Les persones amb mobilitat reduïda critiquen el fet que actualment no puguin accedir a l'andana de l'estació de Plaça Catalunya per manca d'ascensor.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento