Comunitat Valenciana

El sistema Sigaus arreplega 16.138 tones d'olis usats a la Comunitat Valenciana el 2019

  • S'ha modificat el model de finançament per a assegurar la continuïtat del servei i la pervivència del sector.
Canvis d'oli
Canvis d'oli
SIGAUS
Canvis d'oli

Sigaus, el sistema integrat de gestió d'olis usats, ha arreplegat el 2019 un total de 16.138 tones d'olis a la Comunitat Valenciana i ha prestat servici a més de 6.000 establiments que van generar aquest residu.

Després de la crisi del Covid-19, Sigaus aposta aquest 2020 per contribuir a la recuperació econòmica i social de la Comunitat Valenciana en clau ambiental, ha afirmat en un comunicat.

Coneixedors de la "importància" d'aquest moment de reconstrucció i del paper impulsor que l'economia circular ha de jugar en la mateixa, Sigaus ha incrementat "de forma notable" el finançament de la recollida de l'oli usat per a contribuir a la supervivència del sector gestor i garantir que aquest residu perillós se seguisca arreplegant i tractant, evitant un important impacte ambiental, i generant amb ell noves matèries primeres, a més d'estalviar emissions d'efecte hivernacle i consum energètic.

El residu que generen els olis lubrificants procedents dels motors dels vehicles i la maquinària industrial conté substàncies tòxiques i metalls pesats que el converteixen en un potent enemic per al medi ambient. Des del 2007 el sistema Sigaus s'encarrega de la seua recollida i correcta gestió en tota Espanya, gràcies a una xarxa de quasi 200 instal·lacions gestores, 24 d'elles situades a la Comunitat Valenciana.

Es tracta, en molts casos, de xicotetes empreses de caràcter local que enguany han vist amenaçada la seua subsistència a causa de la pandèmia. Davant la paralització de la seua activitat, amb una caiguda mitjana del 40%, Sigaus ha portat a terme una modificació total del model de finançament aplicat fins ara i que estarà vigent fins a finals d'any, per a assegurar la continuïtat de la recollida de l'oli usat, amb independència de la quantitat o del lloc on es produïsca el residu.

Així, Sigaus està abonant des del mes d'abril una quantitat fixa mensual a cadascuna d'aquestes empreses, en funció de l'activitat realitzada l'any passat, proporcionant una línia estable d'ingressos desvinculada de la precària situació del 2020. El canvi pot arribar a suposar un increment en la quantitat percebuda per tona arreplegada proper a sis vegades la quantitat percebuda el 2019.

Addicionalment s'han agilitzat els terminis de pagament a aquestes empreses (de 60 a 30 dies) amb la finalitat d'injectar liquiditat en el sector.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento