Comunitat Valenciana

La Comunitat no es planteja el tancament de l'oci nocturn

  • Puig assegura que estan controlats la "immensa majoria" de brots apareguts a l'autonomia.
  • "Hem d'intentar combinar entre tots l'oci nocturn amb la seguretat", ha declarat el cap del Consell.
Gel desinfectant en una barra de discoteca
Gel desinfectant en una barra de discoteca
Joaquin Corchero - Europa Press
Gel desinfectant en una barra de discoteca

La Comunitat Valenciana no es planteja de moment la possibilitat de decretar el tancament total de l'oci nocturn, com en altres regions com Múrcia, i manté la traçabilitat de la "immensa majoria" dels brots de coronavirus.

Així ho ha afirmat el president, Ximo Puig, a preguntes dels periodistes després de presentar l'acord social per a la reconstrucció. Sí ha reconegut preocupació pels rebrots en altres comunitats autònomes que "estan pitjor".

La Conselleria de Sanitat fa "tot el necessari" i tracta d'encapsular els brots que vagen sorgint per a evitar que passe el mateix a la Comunitat Valenciana. Puig ha agraït així l'esforç de Salut Pública i Atenció Primària en el rastreig, un repte que "s'està aconseguint".

Sobre l'oci nocturn, la Generalitat no veu "cap tipus d'alarma que permeta decretar un tancament total" i insisteix en la importància de complir les normes i l'ús de la mascareta: "Hi ha moments en els quals és més complicat, però hem de fer eixe exercici de responsabilitat".

No "estigmatitzar" les discoteques

Puig ha rebutjat que "s'estigmatitze cap sector" i ha defés que el de la nit compleix les normes, confiant en la responsabilitat dels empresaris per a adequar els espais i en els joves per a usar mascareta i guardar distàncies: "Hem d'intentar combinar entre tots l'oci nocturn amb la seguretat".

Això sí, Sanitat pren "totes les mesures oportunes" en els espais on es puga produir un avanç dels contagis. Si en un moment determinat es produeixen brots, "es prendran les decisions oportunes", ha avançat, com en el cas de Gandia (València).

"Volem oci segur, i per a això ha d'haver-hi una gran aliança entre les persones i el sector. No anem a prendre cap decisió que afecte el conjunt de l'oci nocturn", ha insistit el president valencià.

Sancions

En aquest context, el decret de sancions que va anunciar aquest dimarts la Generalitat està en fase de discussió i valoració amb la Delegació de Govern i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), amb la previsió que aquest dijous es coneguen els seus primers detalls abans de la seua aprovació.

És una norma que tracta de donar seguretat jurídica a les forces i cossos de seguretat perquè puguen actuar davant incompliments de les normes, amb sancions que revertiran en la lluita contra la pandèmia. Però el més important, ha reiterat Puig, és la responsabilitat de cada persona.

També ha posat en valor l'ús "massiu" de la mascareta des que va entrar en vigor l'obligació de portar-la dissabte passat a la Comunitat, per a advertir: "Si algunes persones o empreses no compleixen en algun moment determinat, han de tindre el rebuig social".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento