Comunitat Valenciana

Cáritas València arreplega més de 3.000 tones de roba usada el 2019

Cáritas València ha arreplegat el 2019 un total de 3.354.493 quilos de roba usada, un set per cent més que l'any anterior. La major part d'ells, un 85 per cent, van ser depositats per la ciutadania en els més de 580 contenidors instal·lats en 125 localitats de la Diòcesi, i la resta en donacions realitzades en més de 390 parròquies de la Diòcesi o a través d'entregues puntuals d'empreses o institucions.
CONTENIDOR DE CÁRITAS VALÈNCIA
CONTENIDOR DE CÁRITAS VALÈNCIA
CÁRITAS VALENCIA
CONTENIDOR DE CÁRITAS VALÈNCIA

La roba donada és gestionada per l'empresa d'inserció Arropa, que forma part de la Xarxa Social Koopera i de l'entitat Moda Re, la finalitat de la qual és potenciar el projecte tèxtil de la Confederació Cáritas Espanyola, gestionant el cercle complet de la roba usada, des de la seua recollida, classificació, reutilització, reciclatge i venda, a través de la creació i impuls de botigues de roba de segona mà.

Cáritas compta amb set botigues de moda sostenible a la Comunitat -quatre a València, dos a Alcoi i una a Gandia- en les quals es realitzen entrega de roba a les persones amb necessitats i també es ven roba a la qual es dona una segona oportunitat i que contribueix a la creació d'ocupació d'inserció. El 2019 un total de 22 persones van passar pels 17 llocs d'inserció dels quals disposa Arropa a València formant-se i treballant per a poder accedir a una ocupació normalitzada.

Aquest projecte permet a Cáritas València seguir "estant a prop" de les persones en situació o risc d'exclusió, per mitjà de l'entrega de roba, i més especialment, a través de la creació d'ocupació d'inclusió. A més, permet donar una segona vida a la roba que ja no s'usa, i per tant, reduir l'empremta ecològica del residu tèxtil, formant part de l'economia circular.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento