Comunitat Valenciana

L'alumnat de màster augmenta un 30% en 2 anys en les universitats públiques

  • Segons el Sistema d'Informació de les Universitats Públiques Valencianes, el nombre d'estudiants de màster es va situar en 8.999 el curs passat.
  • L'estudi indica que els seus estudiants ja representen el 9,3% del total de l'alumnat del sistema universitari públic valencià.
  • Els articles publicats en col·laboració internacional han augmentat un 10% en deu anys fins a representar el 46,8% del total d'articles en 2014.
Alumnos en clase
Alumnos en clase
GVA/JLBORT
Alumnos en clase

El nombre d'alumnes de màster es va situar en 8.999 en el curs 2014-15, un 16% més que l'any anterior i un 30% més que els 6.872 estudiants matriculats en el curs 2012-13, segons els últims indicadors publicats en la plataforma SIUVP (Sistema d'Informació de les Universitats Públiques Valencianes), que recull dades de les cinc universitats públiques de la Comunitat.

Els màsters s'estan mantenint immunes a la pèrdua d'alumnes que registra el conjunt de les universitats espanyoles i, de fet, en el cas del sistema universitari públic valencià aquest tipus d'estudiants ha elevat el seu pes i ja representa el 9,3% del total de l'alumnat en el curs 2014-15, respecte del 7,6% de l'any acadèmic anterior.

A més, el 15,9% dels alumnes de màster de les cinc universitats públiques valencianes és estranger, una proporció molt més gran que la dels estudiants estrangers de grau oficial, que se situa al 5,4.

La internacionalització de les universitats valencianes s'aprecia també en l'evolució dels articles publicats en col·laboració internacional, que han augmentat 10 punts percentuals en deu anys fins a representar el 46,8% del total d'articles en 2014.

Precisament la investigació i la transferència de coneixements és un dels paràmetres analitzats en SIUVP que ha obtingut resultats destacats a l'últim any inclòs. Milloren les dades pel que fa a tesis doctorals llegides, impacte de la producció científica, recursos captats en R+D i patents registrades. Aquest últim indicador ha passat en dos anys de 9,5 patents per cada 1.000 professors, a 13,2 patents en 2014.

La plataforma SIUVP ha actualitzat 41 dels 60 indicadors que ofereix, amb les dades referides al curs 2014-15. La informació recollida a la base de dades de SIUVP, resultat del treball conjunt de les universitats públiques valencianes i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (Ivie), abraça des dels aspectes més purament acadèmics, com l'oferta i la demanda docent, fins a les dades econòmiques més concretes sobre els recursos i resultats de l'activitat de cada universitat.

Aquesta plataforma agrupa a les cinc universitats públiques valencianes: Universitat d'Alacant, Universitat Jaume I de Castelló, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat Politècnica de València i Universitat de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento