Comunitat Valenciana

Coronavirus.- L'Ajuntament de Gandia crida a la "tranquil·litat" davant el brot: "La situació està controlada"

L'Ajuntament de Gandia (València) ha llançat aquest divendres un missatge de "tranquil·litat" i "responsabilitat" a la població, després de la detecció d'un brot de coronavirus en la ciutat amb 30 afectats, i ha assegurat que "la situació està controlada"
L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vice alcalde, Josep Alandete; la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil; i l'edil responsable de Seguretat, Nacho Arnau,
L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vice alcalde, Josep Alandete; la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil; i l'edil responsable de Seguretat, Nacho Arnau,
AYUNTAMIENTO GANDIA
L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vice alcalde, Josep Alandete; la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil; i l'edil responsable de Seguretat, Nacho Arnau,

L'alcaldessa, Diana Morant; el vicealcalde, Josep Alandete; l'edil de Sanitat, Liduvina Gil; i el de Seguretat, Nacho Arnau, han comparegut en roda de premsa per a valorar el focus de Covid-19 que s'ha produït en la ciutat i per a informar del resultat d'una nova reunió de seguiment de la pandèmia entre l'Ajuntament, el Departament de Salut Pública de Gandia, el Departament de Salut de l'Hospital de Gandia i Global Omnium.

En primer lloc, Diana Morant ha llançat un missatge de "tranquil·litat" i ha traslladat a la ciutadania que la situació està sent controlada i vigilada de manera intensa per Salut Pública i la Conselleria de Sanitat, segons ha informat el consistori en un comunicat.

"Ara mateix s'estan detectant els casos positius, aïllant-los, fent-los seguiment i realitzant la traçabilitat dels contactes de risc que tinguen aquestes persones", ha dit Morant.

L'alcaldessa ha destacat el "gran nombre" de proves PCR que s'estan realitzant de manera diària i ha recordat que si alguna persona creu que té símptomes ha de posar-se en contacte de manera immediata amb el seu centre d'atenció primària on se li indicarà el protocol a seguir i se li farà la corresponent prova PCR.

L'Ajuntament s'ha posat a la disposició de l'Autoritat Sanitària "de manera que si fora necessari el personal de la Policia Local i treballadors municipals treballaria en el protocol de seguiment i traçabilitat dels casos positius", ha explicat la corporació.

"Si necessiten que l'Ajuntament intervinga, nosaltres farem el que es necessari", ha assegurat Morant, qui ha incidit en la importància de la ferramenta engegada juntament amb Global Omnium, ja que permet identificar nous focus de malaltia encara que les persones no ho sàpien.

L'alcaldessa també s'ha sigut dirigit la joventut, un grup que les autoritats sanitàries han informat que és el principal afectat per aquest brot.

"La gent jove ha de ser conscient igual que la resta de la població que un contagi en un jove pot ser igual de virulent que en un altre col·lectiu i que poden transmetre el Coronavirus a grups de risc. La prova la tenim que un focus familiar s'ha transformat en un focus comunitari", ha assenyalat.

"ESTEM MILLOR PREPARATS QUE ALESHORES"

En tercer lloc, ha subratllat que la situació ha canviat en els últims quatre mesos. "Ara estem millor preparats que aleshores, tenim més recursos i existeixen protocols d'actuació que ens permeten actuar de manera contundent", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento