Puig anuncia que els pròxims dies es decidirà sobre l'ampliació de l'ús obligatori de la mascareta

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que els pròxims dies s'adoptarà una decisió sobre si s'amplia l'obligatorietat per a portar la mascareta en qualsevol espai públic, tal com s'ha establit en comunitats limítrofes. En qualsevol cas, ha recordat que el seu ús ja és obligatori a la Comunitat Valenciana en espais com el transport públic o allí on no es pot respectar la distància de seguretat mínima.
Ximo Puig.
Ximo Puig.
EUROPA PRESS

No obstant açò, ha mantingut que s'està estudiant eixa possibilitat d'ampliació però ha precisat que cal valorar les "conseqüències". A preguntes dels mitjans en el Districte Digital d'Alacant, Puig ha dit que es tracta d'"equilibrar" allò que té a veure "amb la salut" i "les repercussions econòmiques".

No obstant açò, ha comunicat que al llarg dels pròxims dies s'adoptaran decisions sobre eixa qüestió i sobre unes altres que tenen a veure "amb els aforaments", de manera que es permeta certa "flexibilitat" si s'adopta l'ús de la mascareta.

Així mateix, ha incidit que la Comunitat Valenciana està "fent el seu treball" en matèria de detecció "precoç" dels contagis que és l'aspecte "més important" en la lluita contra la pandèmia. "Encapsular els brots, que sabem que els va a haver-hi", ha incidit.

"Cal ser conscients que la pandèmia està ací fora", ha comentat i ha recordat que cal "conviure" amb el virus, per al que ha sol·licitat "la màxima prudència i corresponsabilitat", perquè no hi haurà "un policia darrere de cada persona, perquè tampoc té sentit".

Així, ha recordat que prop del 40% dels nous contagis s'estan produint en ambients familiars. Amb tot, ha subratllat que els valencians van ser "extraordinàriament responsables" quan el 92% dels ciutadans van complir el confinament. "Confie en la ciutadania, i la immensa majoria estan seguint les recomanacions", ha dit.

SOCIETAT SENSE RISC

Finalment, qüestionat pels brots a la Comunitat Valenciana, Ximo Puig ha sostingut que estan "controlats", encara que la societat sense risc "no existeix".

"A dia de hui, els brots, el de Fortaleny també, són famílies i es poden encapsular adequadament", ha comentat i s'ha referit a les xifres "molt baixes" per hospitalització, però "d'açò no es pot fer el més mínim triomfalisme".

Així mateix, ha demanat que es mantinguen les distàncies de seguretat, es ventilen els espais i s'assegure "la distància interpersonal" per "interés general".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento