El jove acusat de violar i matar una menor a Xella diu que va ser un accident i no va cridar a Emergències per pànic

El jove acusat de violar i assassinar una amiga seua, de 15 anys, a la localitat valenciana de Xella, ha pogut defendre's aquest dimarts davant un jurat popular -la vista va arrancar ahir però no va poder declarar- i ha explicat que tot va ser un accident i que no va cridar a Emergències després d'adonar-se que la menor havia mort per "pànic".
Acusat de matar una menor de 15 anys a Xella, durant el juí
Acusat de matar una menor de 15 anys a Xella, durant el juí
EUROPA PRESS

El jove s'enfronta a presó permanent revisable pel delicte d'assassinat -la màxima pena que es pot demanar a Espanya-, segons reclama la Fiscalia i l'acusació particular. També li acusen d'un delicte d'agressió sexual amb penetració vaginal i anal, pel qual el ministeri públic reclama 15 anys i una responsabilitat civil de 130.000 euros en total.

La defensa, per la seua banda, atribueix a l'acusat un delicte d'homicidi imprudent pel qual li sol·licita una pena de quatre anys de presó amb la circumstància eximent incompleta de consum de drogues i trastorn mental transitori.

El succés es remunta al 26 d'octubre del 2016, quan el jove va contactar amb la menor i la va citar en el seu antic domicili familiar, segons arreplega el relat del ministeri públic. Ella va acudir a la cita pensant que hi havia altres amics amb el processat. Una vegada en la vivenda, el jove va intentar presumptament mantindre relacions sexuals amb la víctima, però aquesta es va negar i la va colpejar. D'aquesta manera va aconseguir consumar la violació.

A continuació, sempre segons el relatat en la interlocutòria, el jove, aprofitant que la xica estava semiinconscient, la va escanyar fins a matar-la, va demanar un cotxe a un amic i va traslladar el cadàver fins a un avenc de la població, on ho va llançar amb la intenció que no poguera ser trobat.

Sobre els fets, el jove ha afirmat que va ser tot un accident. Ha narrat que la relació amb la víctima era fluïda, ja que es veien "amb freqüència en solitud", amb el que ha indicat que quedar amb ella "no era un parany", sinó una cosa "normal".

Eixe dia, ha asseverat que havia consumit drogues i en un moment donat li va comentar a la menor que havia conegut a una xica que li agradava. Seguidament, segons la seua versió, ella es va posar "histèrica", així que la va agafar del coll per a calmar-la i després es va adonar que no despertava. Va intentar reanimar-la però no va poder.

L'acusat, qui ha afirmat que va perdre el control, ha assegurat que no va mantindre relacions sexuals amb la víctima ni tampoc la va violar. Ha assenyalat que després d'adonar-se que estava morta, no va cridar a Emergències per "pànic" i perquè estava "confús". També ha asseverat que els colps que presentava van haver de produir-se mentre arrossegava el cos per a tirar-ho a un barranc.

Ha dit que va cridar a un amic per a demanar-li el cotxe i en eixe moment no tenia clar on anava a anar. Va arribar fins a on va poder amb el vehicle i va deixar caure el cadàver després d'embolicar-ho amb "el primer que va veure". Se sentia aleshores "feble i marejat".

L'endemà, l'acusat ha assenyalat que va aparéixer drogat i amb intenció de llevar-se la vida. Va cridar a son pare, li va explicar el que havia passat i van avisar a la Policia. "Em vaig entregar i vaig cooperar en tot", ha dit. Ha aclarit que inicialment va reconéixer relacions sexuals amb la víctima però solament perquè "si ells veien que tenia certa intimitat, creurien que no tenia intenció de matar-la".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento