El president de la patronal catalana de la petita i mitjana empresa (Pimec), Josep González, va alertar ahir que, cada 17 dies, 1.700 empleats d'aquestes companyies i autònoms es queden sense feina. Per això, va reclamar al Govern la mateixa atenció que amb conflictes com el de Nissan. La patronal va proposar que s'eliminin els contractes temporals -que no interessen ni a empleats ni a empresaris- a canvi d'abaratir els acomiadaments.

S'han creat més de 60.000 nous negocis entre els anys 2002 i 2006

A Catalunya, segons l'anuari de la Pimec, s'han creat més de 60.000 nous negocis entre els anys 2002 i 2006, amb un augment de l'ocupació, però amb un «estancament total» de la productivitat. Les petites i mitjanes empreses donaven feina en aquests anys al 74% dels ocupats a Catalunya. Es constanta, però, que «aquest país ha crescut més sobre criteris de quantitat que de qualitat», segons Modest Guinjoan, director d'Economia i Empresa de Pimec. 

El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Coscubiela, va demanar un pla d'ajuda, a nivell europeu, per al sector de l'automòbil. Precisament ahir, es van succeir noves manifestacions dels empleats de Pirelli, que van llençar ous contra la seu dels Serveis Territorials de Treball, Acciona i Nissan, afectats per expedients d'ocupació.