Comunitat Valenciana

Imelsa.- Una malaltia del jutge obliga a suspendre les declaracions de juliol i paralitza el cas Imelsa

Un malaltia del jutge que investiga des del 2016 el conegut com a cas Imelsa ha obligat a suspendre 'sine die' les declaracions previstes per a aquest mes de juliol i suposa una nova paralització del procediment, que des que es va iniciar ha passat temporades sense practicar-se a penes diligències.
Vicente Betoret
Vicente Betoret
PP
Vicente Betoret

En concret, per a aquest mes estaven previstes diverses testificals en una de les peces del cas Imelsa i havien de comparéixer en el jutjat, entre uns altres, l'expresident del PP provincial de València i diputat nacional Vicente Betoret i l'exregidora de Cultura Mayrén Beneyto.

Betoret havia d'acudir a l'òrgan judicial, el Jutjat d'Instrucció número 18 de València, el dia 15 de juliol per a testificar en una de les peces del procediment que inclou pagaments de despeses electorals del partit des de l'empresa pública Imelsa.

La citació es va produir després d'un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) que advertia de diverses despeses electorals a Montcada i Vilamarxant presumptament pagats amb diners públics. De Vilamarxant era aleshores alcalde Betoret, en els anys 2007 i 2008.

Així mateix, el dia 15 també estava citada, en qualitat de testimoni, Mayrén Beneyto, dins de la mateixa peça separada, pel contracte per al Blibliobus de l'Ajuntament de València. Suposadament va haver-hi fraccionament de contractes des del consistori a favor de l'empresa Thematica.

Al juliol havien de comparéixer en el jutjat, d'altra banda, en qualitat d'investigats, tres empresaris i l'ex-director financer d'Imelsa. Els dies 1 i 8 del mes.

El jutjat recentment ha comunicat a les parts que les declaracions assenyalades quedaven suspeses 'sine die' com a conseqüència d'una malaltia del magistrat instructor, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió.

Aquesta situació obliga de nou a paralitzar el procediment, que compta amb un reforç en el jutjat, sense nova data. La causa, amb una desena de peces, es va destapar a València l'any 2016 i a l'inici es va portar per davant quasi tots els regidors del PP en l'Ajuntament per un presumpte blanqueig de capitals de 50.000 euros.

En el procediment, en el qual figura com a investigat l'expresident de la Diputació i exalcalde de Xàtiva Alfonso Rus, també s'investiga el pagament de comissions en la Generalitat Valenciana i en la Diputació provincial, entre altres diligències.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento