Cinc anys sense en 'Floquet de Neu'

Copito de Nieve
Copito de Nieve
ARCHIVO
Copito de Nieve

Tal dia com avui, però de fa cinc anys, ens va deixar l'animal que més va popularitzar el Zoo de Barcelona. El Floquet de Neu va morir com a conseqüència d'un càncer de pell. Tenia 39 anys, edat que equival a més de 80 anys humans.

Tot i que se'n van guardar mostres de teixits, i malgrat el debat científic sobre la possibilitat d'aconseguir un altre primat albí, no se n'experimenta. Tampoc es preveu fer-ho en un futur. Així ho va confirmar Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), gestora del Zoo, a 20 minutos.

El fet diferencial

De fet, quan l'animal vivia ja se li van fer estudis en els quals «no es va trobar el fet diferencial genètic», van afegir. Els experts també descarten la possibilitat de clonar el Floquet de Neu. «De cap manera. Si ho penséssim estaríem somiant», indica la Maria Teresa Abelló, la conservadora de primats del Zoo.

Així mateix, es descarta també el creuament de fills i néts del Floquet per tal d'obtenir un nou goril·la blanc. Si bé fa molts anys es va plantejar la idea, actualment ha quedat obsoleta científicament.

Amb tot, les probabilitats que neixi un nou goril·la albí són escasses, quasi nul·les. El professor Jordi Sabater i Pi, que va descobrir el primat i el va dur a Barcelona, explica a 20 minutos que «de Floquet només n'hi ha hagut un. No crec que se'n tornin a trobar».

Maria Teresa Abelló confirma que és «molt complicat». Malgrat tot, apel·la a «unes circumstàncies genètiques idònies» perquè torni a néixer un goril·la blanc. Aquestes són que mascle i femella tinguin latent un gen que pot provocar l'albinisme. Però perquè això passi, només hi ha una probabilitat entre milions.

Hi va més gent

Sobre el fet si calia dissecar o no Floquet, que va ser incinerat, hi ha disparitat d'opinions. Sabater i Pi ho va proposar, pero ho van refutar: «Em van dir antiquat i que era de mal gust». Abelló sosté que «és una pena que ja no el puguem veure, però els experts han de dir el que és millor».

Tot i l'absència del goril·la, les visites al Zoo van en augment. L'any de la mort del primat n'hi va haver 995.000. El 2007, 1.100.000. El motiu, l'increment de socis -ara en són 109.000-. Mentrestant, el Floquet es manté en el record.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento