Comunitat Valenciana

Garamendi apel·la a la responsabilitat d'agents socials i administració per a ser part de la solució a la crisi

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha posat en valor el diàleg social com a element estratègic per a contribuir a l'interés general i ha destacat la necessitat que tant els agents econòmics i socials com l'administració actuen amb responsabilitat per a ser part de la solució a la crisi derivada de la pandèmia de Covid-19.
Garamendi al costat de Puig i Navarro
Garamendi al costat de Puig i Navarro
GVA
Garamendi al costat de Puig i Navarro

Garamendi s'ha reunit, al costat del president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a qui han presentat les conclusions de la cimera empresarial 'Empreses espanyoles liderant el futur', organitzada per la CEOE.

El president de la patronal ha felicitat Puig, la CEV i els sindicats UGT-PV i CCOO-PV per la seua capacitat per a negociar i arribar a acords.

Ha remarcat que la recuperació post-Covid requereix "un esforç per part de tots, empresaris, treballadors i classe política" per a "traure el país endavant". Des de la part que li toca del món empresarial, ha afirmat que és molt important "ser positius" i transmetre que cal treballar "i traure al país avance independentment de les circumstàncies".

Ara, ha agregat Garamendi, en un moment en què part dels treballadors estan eixint dels ERTO, cal treballar en la desescalada que per als empresaris "és l'escalada, començar a incorporar a gent".

El president de la CEOE ha compartit amb Ximo Puig les deu claus empresarials que ha d'incloure el full de ruta de la recuperació i que coincidixen amb les plantejades per la CEV a nivell autonòmic: visió de mitjà i llarg termini; generar confiança a través de la seguretat jurídica; consens i diàleg social; un marc regulatori flexible; col·laboració públic-privada; conservar el teixit productiu; la reindustrialització; la innovació i digitalització del teixit productiu; l'estabilitat pressupostària; i la Igualtat d'oportunitats i creixement inclusiu.

Tant Garamendi com Navarro han insistit en la necessitat de dissenyar projectes solvents sobre la base de la innovació, la digitalització, la formació i l'impuls a la indústria i a la sostenibilitat, que siguen susceptibles de ser finançats per Europa i que contribuïsquen a augmentar la competitivitat de les empreses espanyoles en un mercat global.

Finalment, han coincidit que la recuperació a la Comunitat Valenciana estarà condicionada pel seu infrafinançament i han demanat al 'president' un suport decidit al teixit productiu perquè les empreses puguen recuperar el nivell d'activitat perdut, tornen a invertir i açò contribuïsca a mantindre l'ocupació.

Puig, per la seua banda, ha subratllat la necessitat d'impulsar la recuperació i "no donar passos arrere" i encara que ha admès que les dades del PIB del primer trimestre són negatius, cal "intentar espentar" i aportar eixe "plus d'esforç".

"Açò ha de ser una aliança de tots", ha dit, i no cal afrontar la situació amb "infantilisme" perquè l'eixida no serà fàcil, però cal treballar i eixir de la zona de confort perquè l'eixida a la crisi arribe en forma de V.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento