Cultura.- Serenates 2020 recupera 10 anys del festival amb un muntatge digital de música i dansa de produccions pròpies

El festival Serenates 2020 recupera aquest dimarts deu anys de l'històric certamen musical organitzat per la Universitat de València, per mitjà del Vicerectorat de Cultura i Esport, i l'Institut Valencià de Cultura (IVC) mitjançant l'emissió d'un muntatge digital que recopila les produccions pròpies realitzades entre el 2011 i el 2019. Amb el títol 'Deu anys de Serenates. Formació, creació i innovació', el muntatge es podrà veure en 'streaming', a les 20.00 hores, a través dels canals YouTube dels coorganitzadors, Centre Cultural La Nau i IVC, i de la plataforma MediaUni.
Un moment de l'espectacle ?La consagració de la primavera? (2013)
Un moment de l'espectacle ?La consagració de la primavera? (2013)
UV

Segons expliquen des de l'organització universitària en un comunicat, en els últims deu anys, Serenates ha engegat diferents produccions pròpies amb tres objectius: la formació, la creació i la innovació, per la qual cosa aquests espectacles han comptat sempre amb la participació de les agrupacions universitàries com l'Orquestra Filharmònica de la UV, l'Orfeó Universitari de València i el Grup de Dansa de la Universitat de València, juntament amb estudiants d'altres centres d'ensenyaments artístics.

El muntatge arreplega així una selecció de fragments dels espectacles 'Peer Gynt: música per a ombres i orquestra' (2011), 'La consagració de la primavera' (2013), 'La setena parada: viatge musical entre cultures en set moviments' (2016), els ballets 'Les biches' de Poulenc i 'Parade' de Satie (2017), 'Reinterpretant la tradició: músiques i coreografies' (2018), i '4' i 'African Passion by J.S. Bach' (2019).

Durant la primera setmana de juliol, el festival continuarà, en primer lloc, amb l'actuació de Cafè de Fel aquest dimecres dia 1. L'espectacle és un tàndem de poesia de vers lliure en valencià i música jazz, a càrrec de tres dones, que acosten la història del jazz mitjançant aquelles que van trencar els motles i van tranformar els estereotips de gènere.

El dijous dia 2 seguirà la música jazz amb joves promeses valencianes. Es tracta del concert de la Jove Big Band Sedajazz, dirigida per Francisco A. Blanco Latino. Un total de 23 joves músics protagonitzen aquest concert que es va gravar en directe al gener de 2020 en La Mutant i ara formarà part de la programació de Serenates.

Serenates 2020 s'acomiadarà divendres amb l'Orquestra de València, dirigida per Ramón Tebar, amb el concert 'Carmen sense paraules', un programa de música d'inspiració espanyola amb obres de R. Shchedrin i G. Giménez.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento