Comunitat Valenciana

Coronavirus.- El preu del lloguer baixa entre un 10% i un 15% a València per l'augment d'oferta de vivendes

El Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de València hadetectat un descens en el preu de les vivendes en lloguer entreel 10 i el 15 per cent en les últimes setmanes a causa de l'importantaugment de l'oferta.

La paralització de l'educació presencial en el nivell universitari, la caiguda d'activitat en el sector turístic i l'entrada en vigor d'ERTO en nombroses empreses a causa de la crisi generada per la Covid-19 han provocat que molts pisos tornen a entrar en el mercat del lloguer en tota la província de València.

A tot açò cal unir que nombroses vivendes que estaven destinades al lloguer vacacional han sigut també introduïdes pels propietaris en el circuit de lloguer residencial davant la paralització de l'arribada de visitants.

Segons explica el portaveu del Col·legi API de València, Vicente Díez, en un comunicat, s'ha produït un ajust important en els preus del lloguer a causa d'aquest "abrupte increment en l'oferta, que no s'ha vist compensat amb un augment de la demanda".

"La llei de l'oferta i la demanda ha donat lloc a aquesta moderació dels preus que vé a aprofundir en una tendència ja iniciada a la fi de 2019. Cal tindre en compte que els preus de lloguer havien arribat a màxims, però la situació excepcional provocada pel coronavirus ha accelerat aquest ajust significatiu", ha assenyalat.

Les agències immobiliàries disposen d'una oferta prou àmplia de vivendes en lloguer, amb uns preus que ara són "més accessibles" per a moltes famílies que fa només uns mesos tenien dificultats per a accedir al mercat de lloguer pel seu elevat cost.

"A més, el lloguer s'enfronta a nombroses incerteses de cara al mes de setembre, doncs els universitaris encara desconeixen si les classes seran presencials el pròxim curs, i també està per veure l'evolució dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació en moltes empreses", ha apuntat Díez.

Una part significativa de la demanda de lloguer a València capital i la zona de costa provenia de ciutadans estrangers, "un mercat que s'ha perdut i que probablement va a tardar prou temps a poder recuperar-se", ha augurat el portaveu del Col·legi API de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento