Comunitat Valenciana

Puig, preocupat pels 'rebrots': "Sabem que se'n van a produir i hem d'estar preparats"

  • La detecció precoç i l'actuació immediata amb el rastreig de contactes, el camí marcat davant "qualsevol eventualitat".
Ximo Puig (imatge d'arxiu)
Ximo Puig (imatge d'arxiu)
VÍCTOR MARTÍNEZ/ GVA
Ximo Puig (imatge d'arxiu)

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha mostrat aquest dijous "preocupat" pels possibles rebrots de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana: "Sabem que se'n van a produir d'una manera o d'una altra i el que volem és estar preparats", com ha ocorregut en el cas de Rafelbunyol, que s'ha pogut "atallar directament".

Així ho ha manifestat durant una trobada telemàtica amb lectors del Levante-EMV, en el qual ha oferit la conferencia 'Trànsit cap a la normalitat millorada' i ha fet balanç dels 99 dies d'estat d'alarma.

En aquest temps hi ha hagut "moments molt complicats i tristos" però també "esperançats" per la voluntat dels ciutadans i de moltes persones que "ho han donat tot i més". El pitjor moment, ha confessat, va ser quan les projeccions donaven un augment substancial de persones ingressades en la UCI i el sistema podia arribar a "col·lapsar" però "va resistir bé malgrat les dificultats", ha ressaltat.

Ara, li preocupen els rebrots, i es treballa per a tindre "un sistema preparat per a qualsevol eventualitat" amb un camí marcat: detecció precoç i actuació immediata amb el rastreig de contactes.

Un estiu diferent i complicat

En qualsevol cas també ha apel·lat al paper de la ciutadania a l'hora de complir amb les exigències de les autoritats sanitàries quant a higiene, distància social, ús de la mascareta i ventilar els espais, ha repassat. En tot cas, ha valorat que el 92% de la societat valenciana ha complit el confinament i ara toca "treballar junts per la recuperació", ha animat.

Puig ha assenyalat que va a ser "un estiu diferent i complicat" però desitja que "tots els ciutadans tinguen dret al descans i oci", després d'uns mesos especialment durs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento