Comunitat Valenciana

Demanen que la Comissió Europea inspeccione el CIE de Sapadors després de la mort fa un any d'un intern que es suïcidà

L'eurodiputat d'Esquerra Unitària Europea/Esquerra Verda Nòrdica Miguel Urbán ha demanat a la Comissió Europea que inspeccione el CIE de Sapadors, a València, després de la mort fa quasi un any d'un intern que es va suïcidar.

Així consta en la pregunta, facilitada per CIE NO, que es realitza arran de la presentació de l'informe 'CIE de Sapadors: Sense dret a tindre drets'.

Urbán denuncia en la seua pregunta dirigida la CE que no s'han aclarit les circumstàncies de la mort de Marouane Abouobaida fa un any en aquest CIE.

Recorda que els fets van tindre lloc el 15 de juliol del 2019, quan Marouane va morir "de forma violenta" en Sapadors "sense que fins al moment s'hagen aclarit les circumstàncies que van envoltar la versió oficial del suïcidi".

L'eurodiputat afirma que la víctima "acabava de patir una brutal palissa i, estant convalescent, ho van ficar a soles en una cel·la d'aïllament".

"Va denunciar els dolors que patia, però ningú va fer cas. Dies després de la seua defunció, el jutge de Vigilància va ordenar a la policia l'aplicació de 16 mesures referides a la prevenció dels intents de suïcidi i als criteris per a sotmetre a aïllament, que no es van adoptar en aquest cas", ha lamentat.

A més, l'informe denuncia casos de maltractaments policials, el tancament de 12 víctimes de tràfic, 11 menors i dos malalts de VIH i les pèssimes condicions d'habitabilitat del CIE.

A la vista d'aquesta situació, l'eurodiputat pregunta: "La CE va a sol·licitar a l'Estat una investigació sobre el CIE de Sapadors?; La CE va a efectuar una inspecció del CIE?".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento