Comunitat Valenciana

Els 3.800 quilos de cocaïna confiscats en el port de València venien entre paquets de folis, sucre, pinyes i nous

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, han culminat en ple estat d'alarma l'operació 'Crankbrook Marchica' que s'ha saldat amb la intervenció de 3.800 quilograms de cocaïna procedents de Sud-amèrica i la desarticulació d'una organització criminal transnacional dedicada a l'extracció de grans quantitats d'estupefaents del port de València.
3.800 Quilograms De Cocaïna Confiscada En El Port De València
3.800 Quilograms De Cocaïna Confiscada En El Port De València
ROBER SOLSONA/EUROPA PRESS
3.800 Quilograms De Cocaïna Confiscada En El Port De València

En total han intervingut sis contenidors en els quals s'amagava la substancia estupefaent mitjançant diferents mètodes d'ocultació com en paquets de folis, en l'interior de sacs de sucre, en bidons de polpa de pinya, nous de california i fins i tot entre l'armadura d'un autogir, o senzillament en motxilles.

L'operació s'ha saldat amb la detenció d'onze persones, totes elles de nacionalitat espanyola, excepte dos holandesos i un súbdit de la Costa d'Ivori, i entre elles divers personal "amb accés" a diferents instal·lacions portuàries, com camioners, que feien ús d'aquesta situació o facilitava a tercers accedir per a "rescatar o recuperar" les partides de droga.

Així mateix s'han intervingut cinc vehicles, un camió, diversos rellotges d'alta gamma i material electrònic com a inhibidors de freqüència o terminals de telefonia encriptats.

Així ho han detallat aquest divendres el tinent coronel de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, Jesús García, i el comissari de la Resultats de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (UDYCO) de la Policia Nacional, Santos Bernal, en roda de premsa juntament ambla delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento