Noves aules als municipis amb més saturació escolar

  • Santa Coloma guanyarà 1.815 places.
  • L'Hospitalet i Badalona preveuen més espai per escolaritzar bé els immigrants que arriben amb el curs encetat.
Els municipis de l´àrea de Barcelona que han rebut més immigrants per escolaritzar tindran més aules i centres, després de les queixes dels pares, per lluitar contra la saturació que hi ha des de principis de curs, sobretot Santa Coloma, Badalona i l´Hospitalet.

Santa Coloma és la ciutat amb més classes que superen la ràtio de 25 alumnes per aula: un 53%, segons va reconèixer el conseller d´Educació, Ernest Maragall. La matrícula viva (amb el curs començat) s´ha disparat pel reagrupament familiar. Amb un conveni signat ahir, el municipi obrirà quatre aules noves (100 places) aquest mateix curs al CEIP Serra de Marina.

El nou pla de xoc preveu incrementar de 1.815 places la capacitat de les escoles (1.575 de Primària i Infantil;_la resta, d´ESO). S´ampliarà a dues línies els collegis Serra de Marina i Mercè Rodoreda; el nou centre de Sant Just allotjarà dues línies; es construeixen dos CEIP: Santa Coloma i Riera Alta. A més, dos instituts guanyaran una línia;_un d´ells, serà Numància. La meitat de les noves places ja es podran oferir per al curs 2009-10. També es milloraran els horaris dels busos B30 i 801 a l´entrada i la sortida de classe.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento