Comunitat Valenciana

Els migrants de l'Aquarius demanen al Govern que no els "oblide" i regularitze la seua situació

  • "Volem fer més coses però no tenim oportunitats, no tenim drets", asseguren.
  • En les condicions actuals, "no podem respirar", han afirmat en el segon aniversari de la seua arribada.
  • "Són procediments complexos i, davant d'ells, no hi ha solucions ràpides ni fàcils", ha declarat la delegada del Govern.
Roda de premsa de l'Associació Aquarius Supervivents 2018.
Roda de premsa de l'Associació Aquarius Supervivents 2018.
EUROPA PRESS TV
Roda de premsa de l'Associació Aquarius Supervivents 2018.

L'Associació Aquarius Supervivents 2018 ha llançat un nou missatge d'auxili al Govern en el dia que es compleixen dos anys des que la flota de l'Aquarius arribara al Port de València amb 629 migrants de 26 nacionalitats a bord. Van rebre suport durant 18 mesos, però des del desembre passat estan "sense cap ajuda ni assistència" per a viure, treballar o estudiar. "Volem fer més coses però no tenim oportunitats, no tenim drets", lamenten.

En aquest sentit, denuncien que l'Executiu de Pedro Sánchez s'ha "oblidat" d'ells i es pregunten "què necessita perquè confie" en ells i regularitze la seua situació "ja". En les condicions actuals, "no podem respirar", asseguren. "Pensem que perquè som negres i arribem a Espanya no podem tindre una vida digna" i que si foren "blancs europeus o americans" ja tindrien papers.

Dels 629 migrants que van arribar en la flota de l'Aquarius a València, 78 van marxar a França i els altres 551 es van quedar a Espanya. D'aquests últims, 374 van sol·licitar protecció internacional però fins a aquest dimarts, 16 de juny, únicament s'han resolt 66: a 49 se'ls ha denegat, 8 acceptades i 9 arxivades.

A més, el 65% ja no té la denominada 'Targeta Roja', document acredita la condició de sol·licitant en tramitació de protecció internacional que els permet treballar legalment. I la majoria dels qui la tenen tampoc aconsegueix una ocupació legal perquè aquesta targeta "ningú la coneix". A més, en ser provisional -s'ha de renovar cada sis mesos- les empreses no s'arrisquen a contractar.

Així ho ha expressat el president de l'Associació Aquarius Supervivents 2018, Moses Von Kallon, en roda de premsa juntament amb altres 'supervivents' com Jamiu Shaibu, Alie Bah o Emily Sini, els qui també han relatat la seua experiència.

Calero: "No se'ls ha oblidat. Són procediments complexos"

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha afirmat que l'Executiu "no ha oblidat" els migrants de l'Aquarius i ha assegurat que s'està treballant en els expedients.

Sobre aquest tema, Calero ha explicat que dels 629 migrants que van arribar, 78 se'n van anar a França i 551 es van quedar. D'aquests, 374 van sol·licitar la protecció internacional en el país. "No s'obliden les coses, però són procediments complexos i, davant d'ells, no hi ha solucions ràpides ni fàcils", ha asseverat.

Ha indicat que s'està treballant en els expedients: "Hi ha alguns ja regularitzats i uns altres, per la seua complexitat, se seguiran estudiant i tractant". "Són procediments lents, costosos i no són fàcils", ha repetit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento