Voreres, calçades i senyals acumulen la majoria dels desperfectes urbans

L'apreciació ciutadana que els carrers de Barcelona s'embassen i les voreres estan plenes de clots trampa pels despistats, no és una opinió subjectiva. Al darrer any, la Guàrdia Urbana ha notificat desperfectes en aproximadament 5.700 punts de la via pública.

Han estat 404 intervencions per arreglar els desperfectes a les voreres de la ciutat, la gran majoria a l'Eixample (71), Sants-Montjuïc (53) i Sant Andreu (52).

Els clots a les calçades han obligat a intervenir els tècnics en 261 casos durant el 2007, segons dades de l'Ajuntament de Barcelona. Sant Andreu (45), Nou Barris (41) i Sants-Montjuïc (35) són els districtes amb les vies més danyades, atenent al nombre d'actuacions.

Senyals tombats

El deteriorament es fa visible als senyals de circulació, ja que només en un any l'Ajuntament ha hagut d'intervenir per arreglar 1.648 semàfors, la majoria a Sant Andreu (549).

Els senyals verticals (767 en total), les fites metàl·liques (327) i miralls parabòlics (68) completen la llista de malmesos.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament, Francesc Narváez, va aclarir a 20 minutos que «les maniobres de càrrega i descàrrega són els principals motius del deteriorament de les vorades».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento