Comunitat Valenciana

Compromís veu un "atac a l'autogovern" l'anul·lació parcial del decret d'ús del valencià en l'administració

La diputada de Compromís en Les Corts Nathalie Torres ha criticat aquest dilluns que la sentència del Tribunal Suprem que confirma l'anul·lació parcial del decret sobre l'ús del valencià en l'administració és "un atac frontal a l'autogovern de les valencianes i els valencians".
Façana Tribunal Suprem (arxiu)
Façana Tribunal Suprem (arxiu)
EUROPA PRESS
Façana Tribunal Suprem (arxiu)

La parlamentària de Compromís ha assenyalat que, "des del punt de vista institucional, la sentència passa per damunt de competències nostres com determinar el règim d'oficialitat de les llengües d'acord, precisament, a l'article 3 de la Constitució Espanyola que se cita diverses vegades en el text de la sentència. I des del punt de vista polític la sentència constitueix un atropellament en tota regla dels drets dels valencianoparlants".

Torres condiera que "la sentència contradiu la pròpia jurisprudència del Tribunal Suprem i la del Tribunal Constitucional sobre la identitat del valencià i obvia, sens dubte, el dictamen de l'Acadèmia Valenciana de la llengua sobre aquest tema", ha retret en un comunicat.

"Aquest atac al nostre autogovern ha de comportar la presentació d'un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional per part del Consell", ha conclòs la diputada de Compromís.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento