Comunitat Valenciana

Cultura.- Cultura destina 215.000 euros en ajudes per a galeristes d'art valencians

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha convocat ajudes, per un import de 215.000 euros, per a col·laborar amb el funcionament i promoció de les activitats de les galeries d'art valencianes i de la seua participació en fires d'art nacionals i internacionals.
Fira Internacional d'Art Contemporani de Madrid (arxiu)
Fira Internacional d'Art Contemporani de Madrid (arxiu)
Eduardo Parra - Europa Press
Fira Internacional d'Art Contemporani de Madrid (arxiu)

Aquestes subvencions suposen una projecció exterior de la cultura i l'art desenvolupats a la Comunitat Valenciana. L'import d'aquestes ajudes ascendeix a 215.000 euros, "un 30 per cent més que en l'exercici passat", i podran optar a aquest les galeries d'art que desenvolupen les seues activitats en l'àmbit del territori valencià, detalla la Conselleria de Cultura en un comunicat.

Des de l'administració precisen que s'entén com a galeristes d'art les persones físiques o jurídiques que tinguen com activitat principal l'exposició oberta al públic d'obres d'art amb finalitat comercial.

Serà subvencionable la participació de les galeries d'art valencianes en fires d'art nacionals i internacionals desenvolupades entre el dia 1 de novembre del 2019 i el 31 d'octubre del 2020, tots dos inclosos.

Cada galeria presentarà una única sol·licitud de subvenció per a un màxim de quatre fires, amb independència que siguen nacionals o internacionals. Les ajudes es concediran per a un màxim de 3 fires, d'acord amb l'ordre establida pel sol·licitant.

Tindran la consideració de despeses subvencionables totes aquells generades exclusivament per l'organització de les activitats per a les quals es concedeix la subvenció, que hagen sigut relacionats i quantificats en la memòria econòmica del projecte.

Amb caràcter particular, tindran la consideració de despeses les que a continuació s'enumeren: les que es deriven de la contractació del sòl, en aquelles fires en les quals aquest concepte tinga caràcter obligatori; les despeses derivades de les acreditacions i drets d'inscripció; les corresponents al disseny, muntatge i desmuntatge de l'estand, i elaboració de material publicitari i material promocional en relació amb la presència de la galeria en la fira que es tracte.

GESTIÓ DE L'ESTAND

També s'inclouen en aquesta ajuda els servicis per a la gestió de l'estand: assegurances, consum d'energia elèctrica, inserció de dades o publicitat en catàleg, neteja i personal; desplaçament i estada en el lloc de celebració de la fira corresponent per a dos persones, durant les dates de celebració de la mateixa (quedant expressament excloses les despeses de taxi, els peatges i els de aparcament).

Els imports màxims seran de 130 euros per persona i nit en fires internacionals i de 100 euros en fires nacionals. El termini de presentació serà de deu dies a comptar des de l'endemà al de la publicació d'aquesta resolució en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana':

Mostrar comentarios

Códigos Descuento