Comunitat Valenciana

Investiguen un possible intent d'estafa pel mètode del 'ric moribund' a Petrer

La Policia Local de Petrer (Alacant) ha alertat d'un suposat intent d'estafa cap a un veí de la localitat, per mitjà del mètode del "fals ric moribund". Segons han explicat aquest dilluns, es tracta de comptes falses que entaulen converses mitjançant 'messenger', en les quals demanen dades personals i el compte del banc a la víctima amb l'excusa de transferir una important quantitat de diners per trobar-se greument malalts.
Comissaria de la Policia Local de Petrer.
Comissaria de la Policia Local de Petrer.
GOOGLE MAPS
Comissaria de la Policia Local de Petrer.

En el cas de Petrer, el denunciant va entaular una conversa per 'messenger' amb una dona, pel que sembla d'origen francés, qui, una vegada s'havia guanyat la seua confiança, li va demanar les dades personals i els bancaris per a fer-li l'ingrés d'una quantitat de diners elevada ja que es trobava malalta.

El denunciant va accedir a donar les seues dades personals però no va arribar a enviar els de el banc i va acabar posant els fets en coneixement de la Policia Local. El cas ha passat a les mans del Cos Nacional de Policia que contínua amb les investigacions.

La Policia Local ha advertit d'aquest tipus d'estafes a través de les xarxes socials i ha recordat que mai han de facilitar-se les dades personals a desconeguts a través de les xarxes socials.

L'estafa del 'fals ric moribund' és "molt perillosa" pel que la Policia Local ha demanat a la població que no caiguen en aquestes propostes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento