Comunitat Valenciana

Coronavirus.- El 73% de docents consultats per CSIF creu que ha augmentat la càrrega burocràtica durant la pandèmia

El 73% de docents de la Comunitat Valenciana que han participat en una enquesta de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) sobre les condicions de treball durant la pandèmia de Covid-19 creu que ha augmentat la càrrega burocràtica.

El sindicat explica, en un comunicat, que ha desenvolupat una enquesta durant el mes de maig entre els professionals docents per a avaluar la seua opinió sobre el teletreball i l'organització de l'últim trimestre per la pandèmia.

Les dades extretes a la Comunitat Valenciana reflecteixen que "la totalitat d'enquestats considera que Conselleria no té en compte l'opinió del professorat, mentre el 73% adverteix de més càrrega burocràtica", segons les dades facilitades per l'entitat.

CSIF precisa que "la pregunta que té una resposta unànime, amb el 100% de contestacions d'enquestats en l'àmbit valencià que respon no, és 'Creus que l'Administració educativa està tenint en consideració l'opinió i experiència del professorat en la presa de decisions i regulacions normatives que s'estan adoptant en aquest atípic últim trimestre?'".

El sindicat apunta, a més, que el 89% de professionals valencians que ha respost aquesta enquesta afirma que està dedicant més temps a les tasques docents que durant les classes presencials.

INSTRUCCIONS "POC CLARES"

De la mateixa manera, un 57% assenyala que les instruccions i normatives per a regular el procés d'ensenyament-aprenentatge durant aquest últim trimestre li resulten "poc clares", mentre que el 40% les considera com parcialment clares i/o útils i un 2,60% les valora com clares i útils.

CSIF insisteix "en la saturació per tasques burocràtiques que pateix el col·lectiu docent". En aquest sentit, i davant la pregunta 'Consideres excessives les tasques burocràtiques encomanades al professorat en aquesta nova situació d'educació a distància?', el 73% respon que sí, mentre que el 21% contesta que a vegades, i poc més del 5%, que no.

L'enquesta, realitzada al llarg del mes de maig en tota Espanya i en la qual han participat uns 10.000 docents, analitza els efectes que està causant la crisi sanitària entre el professorat, que "es troba al límit perquè a l'educació a distància se sumen altres tasques addicionals derivades de la Covid-19".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento