Turisme.- Coronavirus.- Colomer: "La meua primera lleialtat és amb el sector turístic, la segona amb el Govern"

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha confessat aquest divendres que li han "dolgut en gran manera" algunes de les declaracions que s'han fet sobre el sector turístic durant l'estat d'alarma establit per a frenar la Covid-19 i ha volgut marcar prioritats: "La meua primera lleialtat és amb el sector turístic, la segona amb el Govern". No obstant açò, creu que "no hi ha discrepàncies" sinó que "va poder haver-hi matisos".
El secretari autonòmic de Turisme a la Comunitat Valenciana, Francesc Colomer (imatge d'arxiu)
El secretari autonòmic de Turisme a la Comunitat Valenciana, Francesc Colomer (imatge d'arxiu)
EUROPA PRESS TV

Així ho ha manifestat en la Comissió d'Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies de Les Corts, en ser interpel·lat per l'oposició sobre alguns anuncis "contradictoris" del Govern o declaracions com les del ministre de Consum, Alberto Garzón, que va afirmar que el turisme és un "sector de baix valor afegit, estacional i precari", o les de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, quan va assenyalar que el model turístic de masses "reporta molts beneficis a uns pocs però arrossega fenòmens com les 'kellys' a les qui maltracta tant salarialment com en condicions de treball".

Colomer ha advertit que "dissociar el turisme del valor afegit és viure en el passat, fora de la nostra realitat i un error de percepció". En la seua opinió, aquest tipus de declaracions obeeixen a una "visió reduccionista". "Clar que pot haver-hi contradiccions i injustícies com en altres sectors. Gens que no es puga resoldre amb diàleg social i la llei en la mà", ha remarcat.

En la seua opinió, aquest tipus de declaracions són un "error" que "no ajuda en res i més quan el sector està en la lona, noquejat" per la pandèmia de la Covid-19 encara que ha defès el dret que empara la llibertat d'expressió per a realitzar aquestes crítiques.

En tot cas, el secretari autonòmic de Turisme de la Comunitat Valenciana ha insistit que li pareix "molt dur" el fet de "lligar el turisme a la pobresa".

En la mateixa línia s'ha dirigit la Direcció general de Costes, que al seu juí "hauria de ser més sensible" a les peticions d'ampliació dels 'xiringuitos' de platja, "amb un habitant que forma part del paisatge".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento